Google Maps med bedre offline-kart på mobil

Nå blir det enda enklere å finne frem uten internettilkobling.

<b>KJEKT PÅ UTENLANDSTUR:</b> Muligheten til å lagre et kart for offline-bruk er spesielt kjekt når du er i utlandet, for da slipper du de dyre roaming-utgiftene. Foto: KIRSTI ØSTVANG
KJEKT PÅ UTENLANDSTUR: Muligheten til å lagre et kart for offline-bruk er spesielt kjekt når du er i utlandet, for da slipper du de dyre roaming-utgiftene. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at Apple byttet ut Google-kartene med sine egne på iPhone, har Google virkelig fått fart på utviklingen av sin karttjeneste på mobil.

Nå Google har sluppet en stor oppdatering av sin kartapp for både Android og iOS med en rekke nye funksjoner og forbedringer, deriblant bedre offline-kart, sving-for-sving-navigasjon og visning av kollektivtrafikk.

Les også: Nye apper for Google Dokumenter

Slik lagrer du et kart

Bedre offline-kart er kanskje den viktigste nyheten. Google Maps har hatt muligheten til å lagre kart i frakoblet modus en stund, men funksjonen var godt gjemt.

Nå finnes det endelig en egen knapp du kan trykke på.

Alt du trenger å gjøre er å søke opp et sted, i enten Android- eller iOS-appen. Åpne deretter infoarket som listes opp nederst, og trykk på knappen «Lagre kart for bruk uten nett» for å gjøre nettopp det.

Så velger du kartutsnittet, panorerer eller zoomer for å justere, og trykker på «Lagre» for å gi kartet et eget navn. Enkelt og greit. Merk at du må være logget inn med Google-kontoen din for at de skal fungere.

Du kan når som helst se på, redigere eller slette de lagrede kartene dine ved å gå til profilen din, som du finner ved å klikke øverst i høyre hjørne (i søkefeltet).

KART UTEN NETT: Å lagre et kart til bruk uten nettilkobling er lett. Du kan enkelt administrere dem i ettertid også. Foto: KIRSTI ØSTVANG
KART UTEN NETT: Å lagre et kart til bruk uten nettilkobling er lett. Du kan enkelt administrere dem i ettertid også. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Nye navigasjonsfunksjoner

Google har ellers gjort en rekke forbedringer når det gjelder bilnavigasjon. Blant annet får du nå opp avstand og ankomsttid rett på skjermen.

Brukere i USA og deler av Canada/Japan har fått støtte for en funksjon kalt «Lane Assistant», som under en pågående reise kan vise hvilken kjørebane som er best å plassere bilen i før neste sving.

Les kommentar: Apple Maps - fortsatt ikke til å stole på

Bedre på kollektivreiser

Google Maps lar deg allerede søke opp ruter for kollektivtrafikk, men skal nå være enda mer hjelpsom, ved at den viser hvor lang tid du bruker på å gå i løpet av reisen.

Du kan også få opp «siste tilgjengelige avgang»; for de sene kveldene på byen.

SE NÅR BUSSEN GÅR: Google kan også hjelpe deg å finne bedre kollektivreise.
SE NÅR BUSSEN GÅR: Google kan også hjelpe deg å finne bedre kollektivreise. Vis mer


Integrasjon med Uber

Google Maps-brukere med Uber installert på sine telefoner kan dessuten sammenligne sine kjøreturer direkte med kollektivtransport og gåruter i noen byer.

- Hvis du velger Uber-alternativet, kan du dessuten åpne destinasjonen i Uber-appen med et enkelt trykk, skriver Google på sin blogg.

Ikke hørt om Uber? Det er en privat taxitjeneste, eller pirattaxi-tjeneste, som lar deg bestille og betale for kjøreturer via mobilen.

Last ned nå

Av andre nyheter verdt å nevnte er muligheten til å lagre steder du har vært på eller ønsker å dra til, for å så enkelt finne dem igjen på kartet via en stjerne. I iPhone-appen er det endelig også blitt mulig å søke opp adresser fra kontaktlista.

Last ned nye Google Maps for Android eller iOS.

Merk at det kan ta litt tid før den oppdaterte appen dukker opp på Google Play.

Les også: iPhone-brukerne foretrekker Apple Maps

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!