Google Maps klar for iPad

Kartapplikasjonen finner endelig veien til Apples nettbrett.

Nå kan Apple få det tøft på kartfronten - Google har endelig lansert sin egen tjeneste for konkurrentens nettbrett. Foto: Kirsti Østvang
Nå kan Apple få det tøft på kartfronten - Google har endelig lansert sin egen tjeneste for konkurrentens nettbrett. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En uke etter at Google Maps ble oppdatert for Android, har Google lansert en ny versjon av appen for iOS-enheter.

Den kanskje største nyheten er at Googles kartapp endelig finnes i en dedikert iPad-utgave, noe som manglet i den første utgaven fra desember i fjor.

Det betyr at man ikke lenger må blåse opp appen til det dobbelte på nettbrett-skjermen som man har måttet frem til nå.

Les også: Gmail oppdatert for Android og iOS

Vi liker det vi ser

Brukergrensesnittet er pent og brukervennlig, fungerer like bra på iPad som iPad mini. Søkefeltet er en overliggende boks på kartet, og når du foretar et søk, havner resultatene som en liste nedenfor denne. Smart. Øvrige funksjoner er plassert inn i en sidemeny du henter frem ved å trykke på en tre-linjers-knapp øverst til venstre på skjermen.

Slik ser en veibeskrivelse ut i nye Google Maps på iPad. Den har de samme gjenkjennelige designen Google har innført på andre tjenester i senere tid. Rent og pent, og lett å bruke.
Slik ser en veibeskrivelse ut i nye Google Maps på iPad. Den har de samme gjenkjennelige designen Google har innført på andre tjenester i senere tid. Rent og pent, og lett å bruke. Vis mer

Slik ser en veibeskrivelse ut i Google Maps på iPad:

Les også: FlightRadar 24 er litt skremmende

Mangler noen funksjoner

Google Maps 2.0 for iOS består stort sett av samme nyheter som Android-oppdateringen.

Google Maps har fått nye "infoark" og viser nå stedsinformasjon på en bedre og mer oversiktlig måte. Anmeldelser fra venner på Google+ og ekspertinnhold fra Zagat er også inkludert.
Google Maps har fått nye "infoark" og viser nå stedsinformasjon på en bedre og mer oversiktlig måte. Anmeldelser fra venner på Google+ og ekspertinnhold fra Zagat er også inkludert. Vis mer


I tillegg til nytt nettbrett-brukergrensesnitt loves det bedre navigasjon med blant annet sanntidsoppdateringer av trafikkmeldinger og rapporter om uhell. I motsetning til Android-appen støttes ikke dynamisk omdirigering av ruter, men Google har lovet at dette skal komme på et senere tidspunkt.

Den nye versjonen av Maps kommer også med de nye "utforskings"-funksjonene som skal gjøre det lettere å oppdage nye restauranter, barer, butikker og så videre. Innendørskart med veibeskrivelser er også inkludert i oppdateringen, så du kan se hvordan blant annet kjøpesentere, busstasjoner og flyplasser uten å faktisk måtte dra dit.

Det viktigste iOS-utgaven mangler i forhold til Android-appen er Googles offline-funksjon. På deres eget operativsystem kan brukerne med et tastetrykk laste ned deler av kartet for å bruke det også uten internettilgang. Ifølge Engadget skal det imidlertid være mulig å jukse til seg funksjonen ved å zoome inn på et ønsket område og taste inn "ok maps" i søkefeltet.

Google Maps kan lastes ned til iPad og iPhone fra App Store her.

PS: Google har også åpnet for at alle kan prøve ut den nye skrivebordsversjonen av Google Maps. Den store nyheten her er også et nytt brukergrensesnitt som kan minne en del om mobilutgavene. Oppdateringen er tilgjengelig her.

Les også: Slik funker Google Maps innendørs

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!