Google Maps for Android er oppdatert

Får nytt brukergrensesnitt som fungerer både på telefoner og nettbrett.

Endelig kommer Google Maps i en dedikert nettbrett-versjon. Snart kommer masse endringer til alle selskapets mobilapper. Foto: Google
Endelig kommer Google Maps i en dedikert nettbrett-versjon. Snart kommer masse endringer til alle selskapets mobilapper. Foto: Google Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Google har oppdatert Maps for Android, med en splitter ny design og en rekke nye funksjoner som ifølge Ubergizmo skal by på en mer "personlig opplevelse".

Den nye appen har fått et brukergrensesnitt som ligner mer på iPhone-kusinen som ble sluppet i desember i fjor. I tillegg kommer det for første gang en dedikert nettbrett-tilpasset versjon.

Nettbrett-versjonen skal visstnok minne en del om den nye skrivebordsutgaven av Google Maps som ble introdusert på I/O-konferansen i mai.

Bedre navigasjon

Med «Explore» skal det bli enklere å finne nye steder uten å måtte søke de opp selv.
Med «Explore» skal det bli enklere å finne nye steder uten å måtte søke de opp selv. Vis mer


Ifølge Google byr oppdateringen også på forbedret navigasjon med blant annet direkteoppdatert trafikkinformasjon, rapporter om uhell og dynamisk omdirigering som forteller deg om en bedre rute dit du skal blir tilgjengelig.

Den nye funksjonen Explore (se bildet til høyre) tilbyr dessuten en ny måte å oppdage restauranter, barer, hoteller og handlesteder i nærheten uten at du faktisk må søke dem opp selv.

Les også: Planlegg Ruter-reisen med Google Maps

Fjernet offline-kart, men angret

Verdt å merke seg er at Latitude ikke lenger er en del av den nye appen. Google legger nemlig ned den vennebaserte sporingstjenesten 9. august, og vil heller at du skal bruke Google+ til det formål.

Da oppdateringen ble sluppet denne uken var også offline-kartmuligheten borte, eller egentlig ble funksjonen gjemt så godt bort at nesten ingen klarte å finne den. Google fikk imidlertid så mye kritikk at de allerede har måttet gå tilbake på endringen.

– Vi vet noen av dere har savnet en enkel måte å få tilgang til kart offline. Derfor har våre utviklere jobbet døgnet rundt på for å legge til et "Make this map area available offline"-kort under hvert søkefelt for enklere tilgang, skriver selskapet i en melding.

Kommer til iOS

Maps-oppdateringen vil bli gradvis rullet ut til brukere av Android 4.0.3 og nyere i løpet av de neste ukene. Last ned appen fra Google Play her.

Google lover også at den store Maps-oppdateringen kommer til iPhone og iPad om ikke lenge. Og ja, det kommer også en egen nettbrett-versjon til iPad.

Se en demovideo av den nye Google Maps-appen under:

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!