Google maps – innendørs

Versjon 6.0 for Android viser deg vei enten det er på Ikea eller på flyplassen.

Den siste utgaven av Google Maps for Android kan nå brukes innendørs på en rekke kjøpesentre og flyplasser i USA. Foto: Pål Joakim Olsen
Den siste utgaven av Google Maps for Android kan nå brukes innendørs på en rekke kjøpesentre og flyplasser i USA. Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da smarttelefonene gjorde sitt inntog, opplevde vi raskt at interessen for dedikerte GPS-enheter stupte blant DinSides lesere.

Ikke så rart, kanskje, siden de fleste telefoner nå lar deg finne ut hvor du er og hvor du skal, med kart som roteres automatisk ut fra kompassretningen og mer til.

I den forrige store oppdateringen av Google Maps for Android kom også navigasjonsløsningen der en stemme forteller deg hvilken vei du skal svinge; også med mulighet for Street View-bilder av kommende gatekryss som virkelig gjør det lett å kjøre riktig på første forsøk.

Les også: Google Maps-navigasjon tilgjengelig i Norge

Til nå har imidlertid alle kartløsninger hatt én ting til felles; de er ment til utendørs bruk.

I den siste versjonen av Googles kartapplikasjon for Android har de imidlertid tatt det neste steget - den kan nemlig også brukes innendørs.

Kanskje blir den neste turen til Chicago-flyplassen enklere.
Kanskje blir den neste turen til Chicago-flyplassen enklere. Vis mer


Kjøpesentre og flyplasser

Foreløpig er det ikke veldig mange innendørsarealer som er dekket, og det begrenser seg til flyplasser og store kjøpesentre i USA, samt enkelte steder i Asia. Vi kan imidlertid tenke oss den befriende følelsen av å dra frem telefonen og faktisk finne veien til kassa på Ikea, eller til gate 134 på O'Hare-flyplassen i Chicago; verdens mest trafikkerte.

Tjenesten har også tatt høyde for at det finnes flere etasjer i et bygg, og Google vet også hvilken etasje du befinner deg i. Det kan tyde på at de på en smart måte utnytter signalstyrke, tilgjengelige trådløse nettverk etc. for å beregne din nøyaktige innendørsposisjon, siden GPS som kjent ikke fungerer så veldig godt innendørs.

For å sjekke kartet innendørs, finner du bare frem bygningen du vil se kart for og zoomer inn tilstrekkelig. Her finner du hvilke innendørskart som er tilgjengelig.

Andre nyheter i den siste versjonen av Google Maps er lettere tilgang på de ulike tjenestene via en nedtrekksmeny (navigasjon, Latitude etc.), samt en oppusset steder-meny som gir deg en kjapp oversikt over hva som finnes i nærheten av cafeer, restauranter, butikker etc.

Hvis ikke kartapplikasjonen har oppdatert seg til versjon 6 allerede (den hadde det hos oss), kan du gå inn på Android Market, trykke meny, mine apper og bla frem til Google Maps, hvorpå du trykker på den og velger oppdater.

PS! Hvis du skal reise til USA, anbefaler vi deg å laste ned kartet på forhånd slik at du slipper dyre kostnader for datatrafikk.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!