Nå kan Google løse Sudoku for deg. Foto: Colourbox.com
Nå kan Google løse Sudoku for deg. Foto: Colourbox.comVis mer

Google løser Sudoku for deg

Alt du trenger er mobiltelefonen.

Vi har tidligere sett på Google Goggles; en mobilapplikasjon for Android og iOS som søker visuelt. Det gjør at du for eksempel kan ta bilde av tekst for å få den oversatt til et annet språk, eller av et produkt for å få mer informasjon om produktet.

Siden vi testet tjenesten sist, har den blitt ytterligere forbedret og kjenner blant annet igjen en tilfeldig TV-fjernkontroll (med modellnummer og alt, til tross for at vi ikke tok bilde av akkurat det) og undertegnedes Macbook Pro bare ved å ta et bilde av tastaturet.

Og nå, altså, løser Google Sudoku for deg også.

Knips og vips!

Ved å starte Google Goggles-appen, peke kameraet mot et Sudoku-spill og knipse bilde av det, får du beskjed når Goggles har gjenkjent at det er et Sudoku-spill.

Dette er løsningen på Moss Avis' sudoku 11. januar 2011.
Dette er løsningen på Moss Avis' sudoku 11. januar 2011. Vis mer


Da kan du trykke på solve og vips, så er hele løsningen presentert. Det finnes for så vidt flere tjenester på nettet som lar deg putte inn tallene som er gitt og få løsningen, for eksempel Sudoku Solver, men til nå har vi ikke sett det så elegant utført som i Goggles.

Goggles er forhåndsinstallert på flere Android-telefoner, kan søkes etter i Android Market og er tilgjengelig her for iOS.

Hvorvidt det er noe stort poeng i å få hele løsningen servert er selvsagt et annet spørsmål, men om ikke annet kan du sikkert vinne et par veddemål der du påstår at du kan løse en ekspertvariant på ett minutt for så å dra frem mobilen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og så er det jo selvsagt innmari morsomt å vise frem til andre, da.

Les også: 10 snodige ting du kan gjøre med iPhone