Google kaster ut søppel-appene

Full vårrengjøring på Google Play.

Det er mange apper på Googles app-butikk. Men ikke alle hører hjemme der.
Det er mange apper på Googles app-butikk. Men ikke alle hører hjemme der. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nesten 60.000 apper ble fjernet i løpet av februar, hvilket skal være høyeste antall slettede apper på Google Play hittil, melder TechCrunch.

En god del av de slettede appene befinner seg i kategorien for MP3- og ringetoner, som gjerne kommer fra utviklere av mer tvilsom art.

Les også: Rydd opp på Android-telefonen din

Skanner apper

Google har ikke samme strenge forhåndsgodkjenningsprosess som Apple i sin app-butikk, men har likevel flere ganger slettet apper som bryter med deres retningslinjer.

Slik ventes nye Google Play å se ut. (Foto: Engadget)
Slik ventes nye Google Play å se ut. (Foto: Engadget) Vis mer


Selskapet skanner dessuten apper etter at de har blitt lagt ut for nedlasting, så de har altså automatiserte systemer for å bekjempe søppel, spionprogrammer og annet. Jo større Google Play blir, jo bedre blir disse algoritmene, ifølge TechCrunch.

Det nyeste offisielle tallet for antall apper på Google Play er for øvrig 700.000. Til sammenligning er det offisielt 800.000 apper på Apples App Store.

Les også: Telenor med app-betaling på regningen

Redesign i vente

Nyheten om slettingen av apper kommer samtidig med rykter om at en ny versjon av Google Play skal være nært forestående. Ifølge Engadget skal det være snakk om et redesignet brukergrensesnitt med en renere og ryddigere look.

Google Play 4.0 er ventet lansert på Googles utviklerkonferanse I/O i San Francisco i midten av mai.

Samleside:

Android

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer