BREDT UTVALG: Google Currents, eller Google Aktuelt som det heter på norsk, er tilgjengelig på iPhone, iPad, Android-nettbrett og Android-telefoner. Her tester vi appen på iPhone 4, Motorola Xoom 2 og HTC One X.  Foto: Per Ervland
BREDT UTVALG: Google Currents, eller Google Aktuelt som det heter på norsk, er tilgjengelig på iPhone, iPad, Android-nettbrett og Android-telefoner. Her tester vi appen på iPhone 4, Motorola Xoom 2 og HTC One X. Foto: Per ErvlandVis mer

Google Currents/Aktuelt i Norge

Appen Google Currents har landet i Norge, og fått navnet Google Aktuelt.

Google lanserte i desember i fjor en ny app. Det gjør de ikke hver dag, så appen fikk mye oppmerskomhet. Nyvinningen het Google Currents, og skulle være en konkurrent mot nyhetslesere som Flipboard, Zite og Pulse.

Les også: Derfor synes vi Pulse er en av de beste appene på Android

Men som det ofte er: Norge ble holdt utenfor. Og da appen ikke kunne lastes ned her, døde også interessen for appen. I alle fall her i redaksjonen.

IKKE NOE NYTT: Google Aktuelt presenterer nyheter på en tidvis pen måte. Men noen ganger ser det bare helt greit ut, som her. Legg også merke til at appen ikke har løst HTC One X sitt problem med menyknapp-linjen som legger seg nederst.
IKKE NOE NYTT: Google Aktuelt presenterer nyheter på en tidvis pen måte. Men noen ganger ser det bare helt greit ut, som her. Legg også merke til at appen ikke har løst HTC One X sitt problem med menyknapp-linjen som legger seg nederst. Vis mer


Overraskelsen var derfor stor da vi tilfeldigvis så Google Currents ligge klar til bruk i Google Play (gamle Android Market), under navnet Google Aktuelt. Den er også tilgjengelig på iPhone og iPad.

Ikke noe nytt

Så: Hva har vi gått glipp av? Bare sånn for å slå beina under vår egen sak med én gang: Ikke stort.

Google Aktuelt er nok en app for å lese nyheter, med funksjoner du kjenner fra før:

  • En rekke publikasjoner, alt fra Engadget til Al Jazeera, er på plass med nyhetene sine.
  • Disse kan også skreddersy hvordan nyhetene fremstår, så de ulike publikasjonene får mer personlige preg.
  • Du legger selv til de publikasjonene du ønsker å lese.
  • Nyhetene kan synkroniseres lokalt, slik at du kan lese uten tilgang på nettet.
  • Appen har en trend-funksjon som viser deg de mest populære artiklene.
  • Ved å bruke Google Reader kan du selv legge til egne RSS-strømmer.
  • Google Aktuelt på Android er tilpasset både nettbrett og mobiler, og på iOS skal den se fin ut både på iPad og iPhone. Utseende på iOS og Android er mer eller mindre prikk likt.
På jakt etter ny Android-telefon? Vi anbefaler HTC One X!

Artikkelen fortsetter under annonsen

AHA: Google vil naturlig nok tjene penger på sin nye Google Aktuelt. En av måtene er tydeligvis å la leserne motta e-post fra publikasjonene.
AHA: Google vil naturlig nok tjene penger på sin nye Google Aktuelt. En av måtene er tydeligvis å la leserne motta e-post fra publikasjonene. Vis mer


Ingen norske aviser

Så vidt vi ser er ingen norske publikasjoner på plass med Google Aktuelt-innhold ennå. Men ved å synke appen med din Google Reader-konto kan du legge til egne RSS-strømmer, selvfølgelig også norske.

Dessverre blir det ofte slik at man må trykke seg videre for å lese hele artiklene, men slik er det også på enkelte av publikasjonene som har egne Google Aktuelt-utgaver.

Vi forstår godt at Google ønsker en egen nyhetsleser, men vi hadde forventet oss enda mer. For her er det ikke noe særlig nytt, og den leseren du bruker allerede er sannsynligvis mer enn god nok. Men her har du altså enda annet alternativ, som er helt gratis å prøve.

Flipboard og Zite er to av våre nyhetsfavoritter – på både iPhone og iPad

Har du prøvd Google Aktuelt? Hva synes du? Si din mening under!