GOkey – nøkkelknippets nye bestevenn?

Kjekk liten dings som lader telefonen og mer til.

<strong>FINNER TELEFONEN:</strong> Trykk på knappen, så ringer telefonen. Men GOkey kan også brukes til mye annet. Foto: GOKEY
FINNER TELEFONEN: Trykk på knappen, så ringer telefonen. Men GOkey kan også brukes til mye annet. Foto: GOKEYVis mer

For fire år siden skrev vi om kjekke ting å ha på nøkkelknippet. Hadde den artikkelen vært skrevet i dag, hadde nok GOkey fått en oppføring på listen.

Dette er et produkt som ennå ikke har sett dagens lys, men som i disse dager finansieres via Indiegogo; et alternativ til Kickstarter.

Slike tjenester lar produktutviklere fri til publikum for å få penger til å finansiere et produkt, der man ved å gi penger til prosjektet ofte får produktet billigere enn den endelige prisen; gitt at produktet blir realisert.

Minneplugg og lader i ett

GOkey er ment å ha på nøkkelknippet og har flere bruksområder. For det første har enheten lagringskapasitet på enten 8GB, 16GB eller 32GB og fungerer derfor som en vanlig minneplugg som du kan stikke inn i PC-en – med USB 3.0-støtte. Den kan også krypteres slik at du trenger et passord for å få tilgang til innholdet.

To utgaver finnes; én med micro USB-kontakt (for Android/Windows Phone) og én med Lightning-kabel (for iPhone). Disse kontaktene trekkes ut ved behov, og GOkey kan derfor fungere som en vanlig ladekabel.

Les også: Micro USB- og Lightning-kabel i ett

LADEKABEL: Ett av bruksområdene til GOkey er at den kan fungere som en vanlig ladekabel.
LADEKABEL: Ett av bruksområdene til GOkey er at den kan fungere som en vanlig ladekabel. Vis mer


TO FARGER: GOkey kommer i både sort og hvit utgave, for iPhone og Android/Windows Phone og med tre ulike lagringsstørrelser.
TO FARGER: GOkey kommer i både sort og hvit utgave, for iPhone og Android/Windows Phone og med tre ulike lagringsstørrelser. Vis mer


I tillegg har enheten et eget batteri, slik at den kan brukes som nødlader dersom du går tom for strøm.

Kapasiteten er 400mAh og vil derfor bare kunne lade dagens toppmodeller med 10-15 prosent. Når du plugger GOkey i en USB-port, vil den også lade det innebygde batteriet. Du kan dessuten sjekke batteristatus ved å riste på den.

Kan også spore telefonen

Bluetooth støttes også, og det gjør at du kan pare GOkey med telefonen slik at enhetene kan spore hverandre.

RING-RING: Trykk på GOkey-knappen, så ringer telefonen.
RING-RING: Trykk på GOkey-knappen, så ringer telefonen. Vis mer


Du kan få telefonen til å ringe ved å trykke på knappen på GOkey, eller bruke appen på telefonen for å få GOkey til å ringe. I tillegg kan du se signalstyrken mellom dem i appen, slik at du kan gå i riktig retning for å finne nøklene.

Les også:Lei av å lete etter telefonen?

Når forbindelsen brytes mellom enhetene, vil appen også lagre GPS-koordinatene der det skjedde, slik at det blir lettere å finne nøklene igjen om du glemmer å ta dem med.

Knappen på GOkey kan dessuten brukes for å styre telefonen; for eksempel for å ta bilde med mobilkameraet eller hoppe til neste lysbilde i en presentasjon.

Under ser du en video der konseptet presenteres:

Planlagt lansering i januar

Hvis alt går etter planen blir de første produktene sendt ut i januar neste år. Skaperne av GOkey ba opprinnelig om 40.000 dollar, men har tjuedoblet dette beløpet en uke før finanseringen avsluttes.

Tradisjonen tro fikk de første «backerne» en ekstra god pris, men i skrivende stund koster det 59 dollar for 8GB-versjonen, 69 dollar for 16GB og 79 dollar for 32GB. I tillegg kommer 10 dollar i frakt.

I følge Dinsides netthandelskalkulator blir det 514 norske kroner for den billigste utgaven (norsk moms inkludert), pluss fortollingsgebyr (avhenger av speditør, Posten tar for eksempel 135 kroner).

PS! Merk at folkefinansieringstjenester som Indiegogo og Kickstarter ikke er nettbutikker – selv om skaperne oppnår finanseringen de ba om, er det fortsatt mulig at produktet blir forsinket eller aldri realiseres.

Les også: Kjekke ting å ha på nøkkelknippet