Gmail med Exchange-støtte på Android

Ny versjon av appen har også «material design».

<strong>NY GMAIL:</strong> Gmails nye Android-app har nå fått støtte for andre epostkonti. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
NY GMAIL: Gmails nye Android-app har nå fått støtte for andre epostkonti. Foto: PÅL JOAKIM OLSENVis mer

I forrige uke lanserte Google en ny epostklient døpt Inbox. Den har en litt annen design enn hva man er vant med fra Gmail, der sortering av epost står i sentrum. I tillegg har man kjekke muligheter til å slumre eposter slik at de dukker opp senere, eller der man lett kan gjøre om eposter til handlinger.

Les mer: Slik er Google Inbox

Ny Gmail-app

Selv om Inbox er lansert, betyr det på ingen måte at Gmail-temaet ligger på latsiden. I disse dager rulles det ut en ny versjon av Gmail for Android, og en av de store overskriftene denne gangen er at Gmail-appen nå også har fått støtte for andre e-postkonti enn bare Gmail.

Dermed kan du fint bruke appen til å sjekke eposten andre steder; det være seg Outlook.com, Yahoo Mail eller faktisk også Exchange-epost, som mange har på jobb. Det siste fordrer imidlertid at du installerer en egen Exchange-utvidelse.

«Material Design»

NY DESIGN: Slik ser den nye innboksen ut i Gmail-appen.
NY DESIGN: Slik ser den nye innboksen ut i Gmail-appen. Vis mer


Den nye Gmail-appen følger de nye designprinsippene som kommer for fullt i neste versjon av Android; versjon 5.0 Lollipop. Her er det mye runde ikoner og mye farger, samtidig som brukergrensesnittet er nokså minimalistisk.

Les også: Når får din telefon neste Android-versjon?

Via menyen på venstre side kan man bytte mellom epostkonti – så vidt vi kan se er det ingen «universell» innboks som kan samle epost fra samtlige konti du har lagt inn.

For hver konto kan du også angi synkroniseringsalternativer; altså hvor ofte appen skal sjekke etter ny epost og hvor mange dager tilbake i tid den skal hente e-post fra. For Exchange er det også mulig å angi dette pr mappe.

Kommer snart

Den nye versjonen av Gmail-appen rulles ut i disse dager. Dersom du ikke har lyst til å vente, finner du apk-filene hos Android Police. Filene skal være signert av Google, og skal i følge Android Police derfor være trygge å installere.

Husk at du da må tillate installering fra ukjente kilder via sikkerhetsinnstillingene på telefonen og at det generelt ansees for å gjøre telefonen mer utrygg.

Vi anbefaler derfor at du tar vekk dette krysset igjen etter installeringen.