Gmail med Exchange-støtte på Android

Ny versjon av appen har også «material design».

NY GMAIL: Gmails nye Android-app har nå fått støtte for andre epostkonti. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
NY GMAIL: Gmails nye Android-app har nå fått støtte for andre epostkonti. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke lanserte Google en ny epostklient døpt Inbox. Den har en litt annen design enn hva man er vant med fra Gmail, der sortering av epost står i sentrum. I tillegg har man kjekke muligheter til å slumre eposter slik at de dukker opp senere, eller der man lett kan gjøre om eposter til handlinger.

Les mer: Slik er Google Inbox

Ny Gmail-app

Selv om Inbox er lansert, betyr det på ingen måte at Gmail-temaet ligger på latsiden. I disse dager rulles det ut en ny versjon av Gmail for Android, og en av de store overskriftene denne gangen er at Gmail-appen nå også har fått støtte for andre e-postkonti enn bare Gmail.

Dermed kan du fint bruke appen til å sjekke eposten andre steder; det være seg Outlook.com, Yahoo Mail eller faktisk også Exchange-epost, som mange har på jobb. Det siste fordrer imidlertid at du installerer en egen Exchange-utvidelse.

«Material Design»

NY DESIGN: Slik ser den nye innboksen ut i Gmail-appen.
NY DESIGN: Slik ser den nye innboksen ut i Gmail-appen. Vis mer


Den nye Gmail-appen følger de nye designprinsippene som kommer for fullt i neste versjon av Android; versjon 5.0 Lollipop. Her er det mye runde ikoner og mye farger, samtidig som brukergrensesnittet er nokså minimalistisk.

Les også: Når får din telefon neste Android-versjon?

Via menyen på venstre side kan man bytte mellom epostkonti – så vidt vi kan se er det ingen «universell» innboks som kan samle epost fra samtlige konti du har lagt inn.

For hver konto kan du også angi synkroniseringsalternativer; altså hvor ofte appen skal sjekke etter ny epost og hvor mange dager tilbake i tid den skal hente e-post fra. For Exchange er det også mulig å angi dette pr mappe.

Kommer snart

Den nye versjonen av Gmail-appen rulles ut i disse dager. Dersom du ikke har lyst til å vente, finner du apk-filene hos Android Police. Filene skal være signert av Google, og skal i følge Android Police derfor være trygge å installere.

Husk at du da må tillate installering fra ukjente kilder via sikkerhetsinnstillingene på telefonen og at det generelt ansees for å gjøre telefonen mer utrygg.

Vi anbefaler derfor at du tar vekk dette krysset igjen etter installeringen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer