Glimrende Panasonic-app

Endelig en fjernkontroll-app som både virker og ser bra ut.

<strong>Skal en mobil-app som styrer anlegget ditt bli brukt må den:</strong> Virke, se bra ut, og gi deg økt funksjonalitet. Det har Panasonic klart her. Foto: Øyvind P
Skal en mobil-app som styrer anlegget ditt bli brukt må den: Virke, se bra ut, og gi deg økt funksjonalitet. Det har Panasonic klart her. Foto: Øyvind P Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At TV og hifi-produsentene lager apper som lar deg styre produktene deres via mobilen eller nettbrettet er ikke noe nytt, det har vi sett i flere år allerede.

Er du som meg, er det imidlertid ikke mange av disse appene som blir brukt til daglig:

Jeg har i hvert fall funnet ut at jeg laster dem inn på mobilen, sjekker at de virker, og så blir det med det.

Den største tabben er ofte at grensesnittet på mobilappen i beste fall bare er den samme som du får på produktets medfølgende fjernkontroll, og da er jo poenget borte.

Skal det være noen vits med en dedikert fjernkontroll-app, må den altså både virke bra, samtidig som den forbedrer funksjonaliteten, eller gir deg noe nytt.

Og det har Panasonic forstått

På årets hjemmekinoanlegg kommer nemlig appen Panasonic Theater Remote 2012. Appen er allerede ute til iPhone, iPod Touch og iPad, og siden Panasonic også lanserer sin egen Android-mobil tar vi det for gitt at Android-versjonen er rett rundt hjørnet.


I tillegg til å styre hele anleggets funksjoner er det den oversiktlige layouten og forklaringene vi liker. Lurer du på hva de ulike surround-effektene faktisk innebærer, får du for eksempel se en animasjon av lydeffektene øverst i bildet på mobilen.

Fordi oppsettet er så grafisk forklart, samtidig som du umiddelbart hører forskjellen, vil appen dermed gjøre det langt enklere å eksperimentere. Det er ikke bare brukervennlig, det øker også forståelsen av hvilke funksjoner anlegget har, og er spesielt bra for de som er nybegynnere på området.

Vi liker også at Panasonic har lagt ved flere skins, slik at utseendet på appen kan matche din personlige smak.

Appen er gratis, og vil fungere på hjemmekinoanleggene med innebygget trådløs nettverkstilkobling som lanseres denne våren. Modellnumrene er: SC-BTT590 (toppmodellen ser du i bildespesialen), SC-BTT490, SC-BTT290 og SC-BTT282.

Flere eksempler

Panasonic er selvsagt ikke alene om dette, og Pioneers iControlAV2 er også verdt å nevne. Disse appene gjør det nemlig ikke bare enkelt å styre og stille inn receiveren, de gjør det også mye enklere å forstå hvordan innstillingene du velger faktisk fungerer.

Har du andre eksempler? Del det gjerne med oss i debatten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer