Glemmer du ofte telefonen?

...eller leter du etter nøklene? Zomm løser begge problemer.

Zomm ser ut til å være en smart liten dings. Det er en liten Bluetooth-enhet du kan feste på nøkkelknippet, for deretter å pare den med mobiltelefonen din.

Det gir deg tre funksjoner i ett:

  • Alarm når du glemmer telefonen - Dersom Zomm ikke lenger klarer å kommunisere med telefonen din, betyr det at du har lagt fra deg én av dem. Zomm begynner å pipe, så hvis det er telefonen som ble liggende på kjøkkenbenken, blir du advart sporenstreks. Hvis det er motsatt og du leter etter nøklene, kan du bruke en Android-applikasjon for å få Zomm til å skrike fra seg.
  • Handsfree - Når du kjører bil og det ringer, trykker du bare på knappen på Zomm slik at den brukes som høyttaler/mikrofon.
  • Sikkerhetsalarm - Ved å holde knappen inne, aktiverer du nødalarmen. Zomm begynner å pipe høyt, og samtidig ringer telefonen din et nødnummer (du kan selvsagt snakke via Zomm-enheten).

Under ser du en video av hvordan den fungerer:


Med i pakken får du i tillegg en micro USB-kabel (til lading), samt nøkkelring og beltefeste. Oppgitt batterilevetid er 3 dager, med taletid inntil 2 timer.

Zomm kan bestilles fra selskapets nettsider, og koster £70 (630,-) + £6 i frakt i den britiske utgaven av nettbutikken. Den amerikanske butikken tar mindre for selve produktet, men langt, langt mer i frakt til Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Smart stativ til iPhone 4

I tillegg kommer selvsagt merverdiavgift og ekspedisjonsgebyr (kan beregnes med DinSides toll- og momskalkulator), med mindre du bor nærme Sverige og kan ty til poste restante-trikset.