Hull til frontkamera

Glem busslomma - snart kommer telefonene med hull i skjermen

Huawei og Samsung ser ut til å bli først ut.

HULL: Huawei har invitert til pressekonferanse i neste uke med dette bildet. Foto: Huawei
HULL: Huawei har invitert til pressekonferanse i neste uke med dette bildet. Foto: Huawei Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En trend som virkelig har tatt av på mobilfronten det siste året er «busslomma», eller «notch», som den kalles på engelsk. Altså der man i stedet for å plassere frontkamera og den slags over skjermen lager ei lomme på toppen – for å gjøre rammene rundt skjermen mindre.

BUSSLOMME: iPhone X var først ute med den svarte lomma på toppen. Siden har de fleste konkurrentene lansert tilsvarende. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
BUSSLOMME: iPhone X var først ute med den svarte lomma på toppen. Siden har de fleste konkurrentene lansert tilsvarende. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Den ble spesielt populær etter at Apple lanserte sin iPhone X i fjor, men skal rett være rett var det faktisk Essential Phone som var først ute – riktignok med en langt mindre variant.

Senere har vi sett mang en mobiltelefon med denne designvrien, inkludert Huawei P20 Pro og Mate 20 Pro, OnePlus 6 og Asus ZenFone 5, for å nevne noen.

Nå kommer hullet

Nå ser det til til at både Samsung og Huawei har planer om å bruke enda mindre plass til frontkameraet.

Og Huawei blir muligens først. Selskapet har invitert til produktlansering allerede i neste uke, der ryktebørsen sier at dette vil bli på modellen Nova 4. Slik ser invitasjonen ut:

image: Glem busslomma - snart kommer telefonene med hull i skjermen

Konseptdesigner Ben Geskin har klekket ut en konsepttegning for hvordan telefonen vil se ut i praksis. Her er designet tydelig arvet fra P20 Pro, men da med et kamerahull i fronten:

Men Huawei blir ikke alene. Samsung har allerede vist frem sin designvariant som de kaller Infinity-O, og den forventes å komme i S10-modellene neste år, men også i middeklassetelefonen A8s, som forventes å bli vist frem allerede i desember.

Konsepttegningen under viser hvordan det tyske nettstedet allaboutsamsung.de ser for seg at A8s blir seende ut:

Konsepttegning av Samsung A8s med hull til frontkameraet. Foto: Allaboutsamsung.de
Konsepttegning av Samsung A8s med hull til frontkameraet. Foto: Allaboutsamsung.de Vis mer

Hva foretrekker du? Hull i skjermen, busslomme på toppen, eller tradisjonell design med tykkere skjermkanter? Vi hører fra deg i kommentarfeltet under.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!