Dette er en enkel og effektiv måte å konvertere videofiler til et format som kan spilles av på iPhone. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Dette er en enkel og effektiv måte å konvertere videofiler til et format som kan spilles av på iPhone. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Gjør videoen klar for iPhone - kjapt

Her er et tips for deg som har dårlig tid.

Publisert
Sist oppdatert

Stadig flere av oss ønsker å se filmer og favorittserier mens vi sitter på toget eller bussen. Til dette formålet er en iPhone utmerket, men det er ikke alltid like enkelt å få den til å spille av materialet helt uten videre.

Som regel må du nemlig konvertere filmen slik at iPhonen klarer å spille den av, og det er denne prosessen gratisverktøyet HandBrake kan hjepe deg med.

Tid er imidlertid en knapp faktor for mange, og konvertering tar gjerne timer. Vel, i hvertfall hvis man ikke kjenner til triksene. Og med dette trikset går konverteringsjobben lynkjapt!

Slik gjør du det

Gjør videoen klar for iPhone - kjapt


1. Last ned og installér Handbrake. Programmet fungerer både på Windows, Mac og Linux, og er basert på åpen kildekode. Det betyr blant annet at du kan bruke det helt gratis, uten begrensninger.

Gjør videoen klar for iPhone - kjapt


Vi har tidligere omtalt programmet flere ganger, blant annet i forbindelse med ripping av DVD-er. Handbrake kan imidlertid brukes til flere ting, blant annet til å konvertere fra ett videoformat til et annet, og det er dette vi tar utgangspunkt i denne gangen.

2. Velg kilde (videoen du vil konvertere) i Source-feltet øverst til venstre. Handbrake lar deg konvertere fra mange forskjellige formater, inkludert DivX, Xvid, MOV og H.264 i MKV-konteiner, i tillegg til DVD. Også ISO-speilbilder av DVD-er kan konverteres direkte.

3. Når du har valgt kilden, klikker du på iPhone & iPod Touch i Presets-feltet til høyre. Deretter velger du en ønsket destinasjon og filnavn:

Gjør videoen klar for iPhone - kjapt


4. Under Output Settings klikker du på Video-arkfanen, og velger MPEG-4 (FFmpeg) som videokodek. Denne er langt raskere enn H.264 som er standard, men kvaliteten er riktig nok noe lavere. Velg en bitrate på 500, som er tilstrekkelig for OK kvalitet på den lille iPhone-skjermen.

Gjør videoen klar for iPhone - kjapt


Hvis du synes kvaliteten ikke blir bra nok, velger du en høyere bitrate.

5. Trykk Start øverst, len deg tilbake og vent på at konverteringen skal fullføres. På vår PC med en AMD Phenom II 905e-prosessor, ble en halvannen times spillefilm konvertert på 5 minutter. Merk at Handbrake også støtter å legge flere filer i en konverteringskø.

Gjør videoen klar for iPhone - kjapt


6. Du overfører filmen din til Iphone enklest ved å dra og slippe den til iPhone-symbolet i iTunes. Og filstørrelsen? 392 MB i vårt tilfelle. Det blir med andre ord plass til mange filmer.

Lykke til!

Det finnes som kjent flere veier til Rom. Her er en annen måte å konvertere videoene dine til iPhone.

Artikkelen har vært publisert også tidligere på DinSide.no. Oppdatert sist 30. april 2012.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer