Gjør Android-telefonen som «ny» med Solo Launcher

Lekker hjemskjerm med mange smarte funksjoner.

<strong><b>SJEKK UT DENNE:</strong></b> Solo Launcher er gratis, og byr på mange smarte ekstrafunksjoner mange av de store Android-merkene ikke gir deg. Foto: SOLO LAUNCHER
SJEKK UT DENNE: Solo Launcher er gratis, og byr på mange smarte ekstrafunksjoner mange av de store Android-merkene ikke gir deg. Foto: SOLO LAUNCHER Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes en rekke måter å gjøre Android-mobilen din ny. Blant annet kan du bytte ut alle ikonene. Du kan også bytte ut hele hjemskjermen med en såkalt «launcher».

Android-hjemskjermen Solo Launcher er gratis, og byr på mange smarte funksjoner.

Les også: Gjør Android lettere med Wiser

En ny mobilhverdag

Det som skiller Solo Launcher fra mange andre tredjeparts-hjemskjermer er at den er helt gratis, ikke fyller mobilen opp med reklame og har innebygde temabutikk og gester.

Det eneste som kreves for å bruke denne er at du har installert Android 4.0 eller nyere.

Gratis sier du? Jo, forretningsmodellen til «Solo Launcher» er å legge ved lenker til noen ekstraapper på hjemskjermen, i tillegg til å ha sin egen appbutikk.

Dette innholdet kan slettes fra hjemskjermen, og det finnes ikke annonser å se noen steder.

Kom i gang

<strong><b>ENKELT, RENT OG PENT:</strong></b> Det er slik mange liker det. Solo Launcher lesser deg ikke ned med glorete grafikk og funksjoner du ikke trenger. Foto: GOOGLE PLAY STORE
ENKELT, RENT OG PENT: Det er slik mange liker det. Solo Launcher lesser deg ikke ned med glorete grafikk og funksjoner du ikke trenger. Foto: GOOGLE PLAY STORE Vis mer


Når appen er installert, starter du den.

Du behøver kun å gjøre én eneste ting for å komme i gang: Definere den som standard hjemskjerm.

Frykt ikke, du behøver ikke å lete etter denne innstillingen. Når du starter Solo Launcher for første gang, sendes du til riktig skjerm for å aktivere dette.

Det er alltid kjedelig å måtte legge til alle ikoner og hjemskjerm-oppsett igjen etter installasjon av en slik hjemskjerm.

Heldigvis for deg og meg har den en importfunksjon. Du finner den under «Backup & Restore» under innstillingene (som hentes opp ved å sveipe en finger opp på hjemskjermen).

Om dette fungerer med alle hjemskjermer, vet vi ikke, men det er helt klart verdt et forsøk før du manuelt flytter over alle appene fra applisten manuelt.

Gester

<strong><b>GESTER:</strong></b> Du kan selv definere hva gestene skal gjøre. Foto: GOOGLE PLAY STORE
GESTER: Du kan selv definere hva gestene skal gjøre. Foto: GOOGLE PLAY STORE Vis mer


Det er fire flotte ting som skiller Solo Launcher fra alle de andre: Den er gratis, kjapp, har temabehandler og støtte for gester.

Sistnevnte funksjon gjør det kjempeenkelt å navigere seg rundt i Android, eller å starte en egendefinert app - dette kun ved hjelp av berøringer som klyp inn, klyp ut og dobbeltapp for å nevne noen.

En vi elsker er definitivt dobbeltappe for å skru av skjermen rett fra hjemskjermen. Det er også praktisk å hente frem åpne apper ved å sveipe opp.

Denne funksjonen krever en ekstraapp («Turn Off Screen For Solo»). Man blir sendt til nedlastingssiden på Google Play Store ved første forsøk, eller du kan laste ned manuelt.

Gjør som du vil

<strong><b>INNSTILLINGER:</strong></b> Du behøver egentlig ikke knote med dette om du ikke vil, men det er fint å muligheten. Foto: GOOGLE PLAY STORE
INNSTILLINGER: Du behøver egentlig ikke knote med dette om du ikke vil, men det er fint å muligheten. Foto: GOOGLE PLAY STORE Vis mer


De aller fleste trenger trolig ikke å gjøre de store endringene for å føle seg hjemme, men det betyr jo ikke at det ikke er gøy å leke seg, eller å finne sin perfekt hjemskjerm.

Selv om Solo Launcher ser bra ut rett etter installasjon, er det lett å gjøre den til sin egen.

Du kan selv definere hvor mange apper (opptil syv) du vil ha i docken (nederste linje med ofte-brukte-apper), størrelsen på den og til og med aktivere flere sider med apper.

Det samme gjelder hjemskjermen: Velg blant mange overgangseffekter, eller aktiver elastisk skrolling for virkelig å føle berøringen i fingertuppene.

Denne hjemskjerm-erstatteren har også innebygget en funksjon vi savner i standard Android, men som er bygget inn i iOS:

Tall på app-ikoner som meldinger og epost som forteller hvor mange uleste meldinger det er, uten å måtte gå inn i appen for å undersøke.

Du finner «Unread Counts» i innstillingene.

<strong><b>TEMABUTIKKEN:</strong></b> Så enkelt er det å installere nye tema-pakker. Foto: GOOGLE PLAY STORE
TEMABUTIKKEN: Så enkelt er det å installere nye tema-pakker. Foto: GOOGLE PLAY STORE Vis mer


Den støtter telefon-appen, egendefinert SMS-app, Samsung email, «K-9 mail», «Gmail» og «Kaiten email».

Temaer

«Themer» er et flott alternativ for å installere temaer kjapt og enkelt, men dette er visuelle stiler som gjør ganske store endringer. Solo Launcher bytter kun ut fargene, bakgrunnen og ikonene.

Du finner temaene fra innstillingene -> «Appearance» -> «Solo Themes».

Du finner også temaer og moduler til Solo Launcher i Google Play Store. Du kan f.eks. installere et lekkert iOS 7-tema.

Last ned Solo Launcher.

Bruker du en annen Android-hjemskjerm? I så fall hvilken? Legg igjen en kommentar nedenfor, da vel!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer