Gjør Android lettere med Wiser

Til glede for de med enklere behov.

<strong>RENT OG PENT:</strong> Android har sjelden sett enklere ut enn med Wiser. Foto: WISER
RENT OG PENT: Android har sjelden sett enklere ut enn med Wiser. Foto: WISERVis mer

Noen av oss trakterer Android med den største selvfølge og bytter ut tastaturet, setter opp Tasker-skript og styrer varsellampen til å blinke rosa når vi får tekstmelding av kjæresten (bill.mrk. «guilty as charged»).

Men ikke alle er der. Noen synes hele konseptet med smarttelefoner blir for avansert og velger derfor en helt enkel telefon, med knapper, liten skjerm og sannsynligvis langt bedre batteritid.

Ulempen er selvsagt at de da som regel også ender opp med et svakt kamera og ikke får brukt Facebook på telefonen.


En enkel launcher

Kanskje kjenner du en av dem, og da kan det være kjekt å installere Wiser og vise hvor enkle dagens smarttelefoner kan bli.

Wiser er en launcher hvis mål er å gjøre det enkelt å håndtere telefonen. Den inkluderer både hjemskjerm («skrivebordet»), app-skuff (samlingen av alle apper som er installert på telefonen), kontakt-applikasjon og ringefunksjon og byr på store, runde ikoner som er lette å treffe med fingeren.

En annen lignende app er BIG launcher, som vi skrev om for tre år siden.

Kontaktsiden er ren og pen, med ikoner for å ringe og sende tekstmelding, samt faner for fasttelefon og epost.
Kontaktsiden er ren og pen, med ikoner for å ringe og sende tekstmelding, samt faner for fasttelefon og epost. Vis mer


Rent og pent

Alt er lagt opp til å være enkelt. Sveiper du hjemskjermen til venstre side, får du en ren og pen visning av varslene (altså i stedet for å trekke ned «rullegardina»). Andre veien finner du kontakt-favoritter (det er lett å legge til folk) og favoritt-apper; alle representert med de samme store, runde ikonene.

På visningen av en kontakt finnes ikoner for å ringe eller sende tekstmelding til vedkommende, samt faner for epost og hustelefon.

Enkelt å installere

Installeringen er enkel. Man laster ned appen og starter den, og da får man beskjed om hva man skal trykke på i det neste skjermbildet for å sette Wiser som standard launcher, slik at den vises hver gang du trykker på hjem-knappen. Skal du bare prøve, velger du selvsagt «bare en gang».

TIPS: Slik velger du standard-apper i Android

Dessverre følger det ikke med noen egen SMS-app, så trykker man på SMS-ikonet startes den vanlige SMS-appen. Kanskje kan hello sms i så fall være et bedre valg for den som liker Wiser (og for all del – for alle andre også; den er svært lekker).

Wiser (Google play, gratis)