Gjem private filer på telefonen

Noe du vil at ikke andre skal se?

Den skjuler det du vil på telefonen – holder du fingeren nede på noteikonet og taster inn PIN-koden kommer du inn i \"safen\".
Den skjuler det du vil på telefonen – holder du fingeren nede på noteikonet og taster inn PIN-koden kommer du inn i \"safen\". Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du ting på telefonen din du ikke nødvendigvis vil at andre skal se?

Det være seg lettkledde bilder fra ferieturen, bildet av kodekortet til nettbanken (fy-fy!), eller annet du ikke nødvendigvis vil dele med den som måtte finne på å fikle med telefonen din?

Både på Android og iOS finnes det apps hvis hensikt er å gjemme privat innhold. Her er noen du bør ta en titt på:

Hide It Pro
Android, gratis (med annonser, finnes også i betalversjon til kr 21,- uten annonser)

Den ser ut som en uskyldig lydkontroller, men er så veldig, veldig mye mer. Hide It pro kaller seg "Audio Manager" i applikasjonsskuffen, og når du starter den opp, vises det bare noen volumbrytere. Men – applikasjonens hemmelighet får du tilgang til når du holder fingeren nede over ikonet øverst til venstre.

"Nei og nei, Elise – Angry Birds virker ikke!" (mo-ha-ha)
"Nei og nei, Elise – Angry Birds virker ikke!" (mo-ha-ha) Vis mer


Da kommer du inn i hovedmenyen (beskyttet med PIN-kode/passord), der du har mulighet til å skjule bilder, videoer og andre filer. Har du root-tilgang på telefonen kan du også gjemme apps slik at de bare kan kjøres fra Hide It Pro, men programmet har også en funksjon for å "fake" at et program krasjer dersom du starter det (krever ikke root). Da må du trykke report og angi PIN-koden i "rapporten" for å kjøre programmet (herlig elegant, spør du oss).

Appen legger seg også på del-menyen, slik at du f.eks. kan merke fem bilder i galleriappen og velge "del via Audio Manager" for deretter å sende dem rett i safen. I tillegg har Hide it Pro en nettleser hvis historikk er skjult for resten av telefonen, så her er det med andre gode muligheter til å holde på med svært private ting.

Shady SMS 3.0
Android, kr 43,-

Hender det du får SMS fra enkelte som du ikke nødvendigvis vil at andre skal snoke i? Da kan Shady SMS være tingen. Dette er en SMS-applikasjon med en ganske original vri. Det har nemlig ikke noe ikon, men for å starte applikasjonen må du ringe et spesielt nummer (123 er standard, men kan byttes).

Gjem private filer på telefonen


Når du gjør det, kommer du inn i Shady SMS der du kan legge til kontakter fra kontaktlisten, slik at SMS fra disse personene tikker rett inn i Shady i stedet for å bli vist i den vanlige SMS-applikasjonen. Du kan i tillegg velge hvilken melding (og ikon) som skal dukke opp i varselfeltet når du mottar en "shady" SMS, som f.eks. "There is an update available", "Backup completed successfully" eller noe annet troverdig.

PS! Hvis du bruker Shady anbefaler utvikleren at du ikke bruker en annen tredjeparts SMS-klient, men holder deg til den som følger med telefonen.

Slik bytter du SMS-program på Android

Vi nevner i samme åndedrag at vår SMS-favoritt, Go SMS Pro (Android Market, gratis) også har muligheten for å gjemme samtaler med enkeltpersoner i en passordbeskyttet privat mappe. Dette gjør du ved å holde fingeren nede over en samtale og velge "move to private box".

Gjem private filer på telefonen


Ben the Bodyguard
iOS, kr 35,-

Det skal sies at utviklere for iOS ikke har like frie tøyler når de skal lage slike programmer som tilfellet er på Android, der det er begrenset hvilke deler av telefonen de får tilgang til (f.eks. ikke SMS-er).

Ben the Bodygard er imidlertid en liten godbit; en tegneserieinspirert sikkerhetsapplikasjon der livvakten Ben beskytter bilder, notater, passord, kalenderoppføringer og kontakter og krypterer informasjonen slik at den blir fullstendig utilgjengelig for de som ikke kan passordet.

Bilder og kontakter kan importeres fra de respektive standardapplikasjonene, og selv om applikasjonen kjører i bakgrunnen, krever den uansett at du taster inn passordet på nytt om du bytter til den.

iPhone-brukere kan også sjekke ut Free fullscreen private browser (App Store, gratis) for å surfe på nettet uten at historikk, cookies etc. blir lagret etterpå, noe som også er en av mange nye funksjoner i kommende iOS5, som blir tilgjengelig senere i høst.

Har du andre favoritter, hører vi selvsagt fra deg i kommentarfeltet under.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer