Gi Android-telefonen et nytt utseende

Så enkelt at hvem som helst kan gjøre det.

Har du en HTC One, men skulle ønske den så mer ut som iPhone?  Foto: Kirsti Østvang
Har du en HTC One, men skulle ønske den så mer ut som iPhone? Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noe av det beste med Android er alle tilpasningsmulighetene man har.

Man kan ikke bare bytte bildet på låseskjerm og hjemskjerm, det er også mulig å endre utseendet på hele hjemskjermen, alt fra bakgrunner, ikoner, widgets og mye mer.

«Launcheren» er appen i Android som sørger for at du har en hjemskjerm på telefonen din. Den kan enkelt byttes ut med en annen. Vi har tidligere omtalt flere her på DinSide, blant annet:

Nova Launcher - kjapp og effektiv
Big Launcher - velegnet for svaksynte
TSH Shell 3D - fancy som bare det, men til en høy pris
Chameleon - pen løsning for nettbrett
Espier Launcher - ligner på iPhone
Go Launcher EX - med en haug av tilpasningsmuligheter

Men mange Android-launchere krever at man laster ned ekstra programvare som følger med, eller finner ikoner, widgets og annet utseendemessig dilldall selv, noe mange ikke orker å ta seg bryet med. Og for å være helt ærlig, så er de fleste av dem myntet på geeks, ikke svigermor.

Løsningen på problemet er Themer, en ny launcher fra MyColorScreen, som er mest kjent som nettsamfunnet hvor Android-brukere kan laste opp og vise fram sine egentilpassede hjemskjermer.

Vi har tidligere omtalt MyColorScreen: Ti flotte Android-hjemskjermer.

En-klikks-installasjon

Gi Android-telefonen et nytt utseende


Themer er laget for at du skal kunne installere ny hjemskjerm på telefonen med ett enkelt trykk på skjermen. Alt du trenger å gjøre er å plukke et tema fra en av listene i appen, trykke på Apply, og vips, har du fått en «ny» mobil.

Det er over femti temaer tilgjengelig, de er fine og forseggjorte, og du finner alt fra det helt minimalistiske til det i overkant overdådige. Ja, og du kan til og med få Android-telefonen din til å se ut som Apples iOS 7 på null komma svisj.

Alle snarveiene på en hjemskjerm kan konfigureres og tilpasses. Du velger hvilken nettleser du vil bruke, hvilken musikkspiller så videre. Det er også mulig å legge til flere snarveier, widgets og hjemskjermer, samt endre bakgrunnsbilde

Når du trykker deg inn på en app, vil den se ut som før. Det er kun hjemskjermen som endrer utseende. Akkurat det kan nok oppleves som ganske rart for en del. Det at noen av temaene ser så annerledes ut fra originalen, kan også gjøre tilvenningskurven bratt.

Les også: DashClock - den ultimate Android-låseskjermen?

Statuslinjen forsvinner ikke

Gi Android-telefonen et nytt utseende


I innstillingene kan du tilpasse hvordan Themer fungerer enda mer, selv om det stort sett er lurest å la være, for det er fort gjort å tulle det til om du ikke har tunga rett i munnen. Temaene skal være laget for at du skal kunne bruke dem "rett ut av boksen".

Merk også at de fleste temaene skjuler statuslinjen på hjemskjermen. Den kan hentes frem ved å sveipe ned fra hvor som helst på hjemskjermen. Du kan også velge at den alltid synlig, selv om det som regel ikke vil passe bra med temaet du har valgt.

For "folk flest"

Hvis du er av typen som ikke ønsker å ta deg bryet med å endre ikoner og lage ditt eget Android-tema, er Themer uansett midt i blinken. Den er enkel, kjapp og best av alt: Den gjør det mulig for så å si hvem som helst å tilpasse hjemskjermen.

Themer mangler noen viktige funksjoner de mest avanserte brukerne vil savne, deriblant støtte for tredjeparts ikon-pakker, men kvaliteten på temaene er til gjengjeld så god at man antagelig ikke vil ha behov for dette.

Slik får du invitasjon

Themer er foreløpig bare i lukket beta, så det ikke alt som fungerer 100 prosent, som at det av og til henger når vi går tilbake til hjemskjermen. Det betyr også at du må ha en invitasjon for å kunne ta i bruk appen.

Du kan laste ned Themer fra Google Play og be om en invitasjonskode direkte fra appen. Du finner den her. Systemkravet er Android 4.1 eller nyere.

Dessverre er ventetiden foreløpig ganske lang. En leser har imidlertid vært så snill og gitt oss fire koder å dele ut til dere andre. For å få en, må du sende epostadressen din til undertegnede ved å trykke her. Husk å merke emnefeltet med "Themer". Her gjelder det å være kjapp!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer