GarageBand har vært tilgjengelig for iPad lenge, nå er også iPhone-versjonen klar. Hvis du alt har kjøpt iPad-utgaven, kan den lastes ned på iPhone gratis. Foto: Bjørn Eirik Loftås
GarageBand har vært tilgjengelig for iPad lenge, nå er også iPhone-versjonen klar. Hvis du alt har kjøpt iPad-utgaven, kan den lastes ned på iPhone gratis. Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

GarageBand - nå også for iPhone og iPod Touch

Går du med en liten komponist i magen?

GarageBand er et brukervennlig Apple-program for å lage musikk. Det har lav terskel, slik at de som ikke har instrumental-ferdigheter også kan organisere musikalske elementer.

Du finner en rekke forskjellige instrumenter å velge mellom, og kan selv sette sammen inntil 8 spor med trommer, bass, keyboard, gitarer og vokal. Du kan koble til gitaren, sample, spille selv på virtuelle instrumenter, eller bruke de mange automulighetene som ligger innebygd.

Samme som på iPad

Programmet har eksistert på Mac i flere år, og er blitt temmelig omfattende med tanke på muligheter. En enklere iPad-utgave har vært tilgjengelig siden i vår, og det er denne utgaven som nå er blitt tilpasset iPhone og iPod Touch.

I praksis byr den på de samme mulighetene som iPad-utgaven, og dersom du allerede har kjøpt iPad-appen, kan du laste ned iPhone-versjonen gratis. For alle andre koster den 35 kroner, og er allerede på plass i App Store.

Her har vi samlet noen skjermbilder fra app-en:


Les vår grundige test av GarageBand for iPad.