<strong><strong>IKKE DENNE:</strong></strong> Vårt bilde er av den «trygge»-utgaven av Apple-laderen. Se lenger ned hvordan du kan identifisere de som kan være brannfarlige. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
IKKE DENNE: Vårt bilde er av den «trygge»-utgaven av Apple-laderen. Se lenger ned hvordan du kan identifisere de som kan være brannfarlige. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer

Gammel Apple-lader? Da bør du bytte den

Returordningen gjelder fortsatt.

Publisert
Sist oppdatert

For ganske nøyaktig ett år siden kunne Dinside meddele at Apple tilbakekalte enkelte iPhone-ladere.

Selv om det ofte er uoriginale ladere som er forbundet med brannfare, viser det seg nemlig at originale Apple-ladere solgt mellom oktober 2009 og september 2012 kan ha fare for overoppheting og kan derfor være brannfarlige. Dette gjelder laderne som fulgte med i eskene til iPhone 3GS, iPhone 4 og iPhone 4s.

Tidligere i dag publiserte Dagbladet en artikkel om svensken Benjamin Wallin, som kom hjem til en iPhone-lader som stod i full fyr.

Derfor tenkte vi det kunne være greit å minne våre lesere på at returordningen Apple startet i fjor fortsatt er gyldig, noe vi har dobbeltsjekket med Eplehuset i dag.

LES OGSÅ: Lad raskere med Quick Charge

Slik ser du om det gjelder deg

De berørte enhetene har modellnummer A1300 (de nye har A1400), som du kan finne ved å se på den lille skriften rett over utstikkerne på laderen. I tillegg er bokstavene CE fylt med gråfarge, og ikke bare et omriss:

Gammel Apple-lader? Da bør du bytte den


Apple oppfordrer også eiere av A1300-ladere til å slutte å bruke den og heller lade via USB-porten til de har fått den erstattet.

Byttes hos forhandler

Dette kan du gjøre via en autorisert forhandler, og på denne nettsiden kan du finne aktuelle forhandlere i nærheten av der du bor

PS! Du må også ha med telefonen din.

Apples informasjonsside finner du her.

LES OGSÅ: Test av nødladere

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer