<b>BUET OG BØYBAR?</b> Samsungs nye toppmodell er ikke noe mer robust enn iPhone, ifølge en test gjennomført av forsikringsselskapet SquareTrade.
BUET OG BØYBAR? Samsungs nye toppmodell er ikke noe mer robust enn iPhone, ifølge en test gjennomført av forsikringsselskapet SquareTrade.Vis mer

Galaxy S6 Edge bøyes like lett som iPhone 6 Plus

Samsung har fått sin egen «bendgate».

Da Samsung avduket Galaxy S6 på Mobile World Congress i Barcelona i begynnelsen av mars, gjorde de et poeng ut av at den nye toppmodellen var buet, men ikke bøybar.

Det var et tydelig stikk til problemene som dukket opp da Apple lanserte iPhone 6 Plus, og flere brukere opplevde at telefonen bøyde seg når de gikk med den i bukselomma.

LES OGSÅ: Slik går mobilene våre i stykker

Stor ståhei

«Bendgate» fikk mye oppmerksomhet i media, og Apples konkurrenter hadde det moro på iPhone-produsentens bekostning med blant annet en rekke ironiske Twitter-meldinger.

Amerikanske Consumer Reports endte opp med å gjøre en stresstest av seks populære mobiltelefoner.

Apple mente selv problemet var overdrevet og sa de kun hadde fått inn klager fra ni kunder de første seks dagene telefonen var i salg, ifølge Neowin.


#BENDGATE: Flere iPhone 6 Plus-eiere meldte at den nye mobilen bøyde seg etter at de gikk med den i lomma. Her testet Lewis Hilsenteger i Unbox Therapy om den faktisk kunne bøyes. Foto: BILDE FRA VIDEO: UNBOX THERAPY / YOUTUBE
#BENDGATE: Flere iPhone 6 Plus-eiere meldte at den nye mobilen bøyde seg etter at de gikk med den i lomma. Her testet Lewis Hilsenteger i Unbox Therapy om den faktisk kunne bøyes. Foto: BILDE FRA VIDEO: UNBOX THERAPY / YOUTUBE Vis mer

Samsung ikke noe bedre selv?

Nå kan det imidlertid se ut som Samsung har fått sin egen «bendgate».

Det amerikanske sikkerhetsselskapet SquareTrade gjennomførte en test av bøyeligheten til nye Galaxy S6 Edge, og det viste seg at den ikke er så mye mer robust enn iPhone 6 Plus.

I trykktesten til SquareTrade ble både Galaxy S6 Edge og iPhone 6 Plus deformert ved 110 punds trykk, nærmere 50 kilo, men der iPhone 6 Plus bare bøyde seg, knuste skjermen på Galaxy S6 Edge.

Galaxy S6 Edge gikk helt i stykker ved 149 punds trykk, mens iPhone 6 Plus tålte 179 punds trykk før den nådde sitt såkalte «breaking point».

HTC One M9 ble ikke deformert før 120 punds trykk, men gikk til gjengjeld i stykker da også. Strømknappen ble dyttet på innsiden, og ble derfor ubrukelig.

Se SquareTrades test på video:

LES OGSÅ: Hvor mange kuldegrader tåler mobilen?

- Ikke normale omstendigheter

Samsung har allerede svart på anklagene i et blogginnlegg, og mener trykket som påføres i SquareTrades stresstest «er noe som sjeldent oppstår under normale omstendigheter».

Ifølge Samsungs egne beregninger ligger trykket som oppstår «når en person trykker på baklommen» på rundt 66 pund.

HELT SPESIELL: Den dobbel-buede skjermen på Galaxy S6 Edge er virkelig iøynefallende. Foto: KIRSTI ØSTVANG
HELT SPESIELL: Den dobbel-buede skjermen på Galaxy S6 Edge er virkelig iøynefallende. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer

- Våre interne testresultater indikerer at Samsung Galaxy S6 og S6 Edge ikke bøyes under 79 punds trykk heller, hvilket tilsvarer det samme trykket som skal til for å knekke fem blyanter samtidig, skriver Samsung i blogginnlegget.

Samsung mener også det er misvisende at SquareTrade kun har testet holdbarheten til fremsiden av Galaxy S6 Edge, ikke baksiden.

- Noen smarttelefoner har ulik holdbarhet foran og bak. SquareTrade har kun testet fremsiden, noe som kan være misledende overfor forbrukere hva gjelder hele holdbarheten til smarttelefoner, skriver Samsung, som krever at forsikringsselskapet gjør en ny test.

Samsung har lagt ut sin egen test, som du kan se her:

LES OGSÅ: HTC bytter telefonen om den går i stykker

Tåler vanlig Galaxy S6 mer?

Siden Galaxy S6 Edge har en skjerm som buer på begge sider, er det naturlig å anta at den kan være mer utsatt for skader enn telefoner med rett skjerm.

I vår test av Galaxy S6 Edge klarte faktisk å miste den fra en meters høyde rett ned på stuegulvet uten at den fikk en skramme.

SquareTrades test sier ingenting om hvor mye den vanlige, flate Galaxy S6-modellen tåler.

Men bare slapp helt av

Uansett hvilken telefon man kjøper, er imidlertid én ting sikkert, skriver Business Insider.

- Hvis du prøver å bøye en telefon av metall, glass og plast med en maskin, vil den bøyes og knekkes. Hvis du ikke prøver å bøye den med en maskin, vil den ikke bøyes og knekkes, skriver Business Insider.

Med andre ord, slapp av og bruk sunn fornuft i måten du behandler telefonen din på.

Hvis du har en smartmobil som koster 5.000 kroner eller mer, ta vare på den deretter. Ikke sett deg på den, og kjøp et deksel om du ikke klarer å legge vekk bekymringene.

LES TESTEN: Samsung Galaxy S6 Edge