Samsungs nye Android-baserte kameramobil er ikke akkurat en diskré liten sak. Foto: Samsung
Samsungs nye Android-baserte kameramobil er ikke akkurat en diskré liten sak. Foto: SamsungVis mer

Galaxy S4 Zoom er offisiell

Samsung lanserer kompaktkamera og mobil i ett.

Samsung tar begrepet "det beste kameraet du har med deg" til et nytt nivå. Nå har de sluppet en ny modell i sin Galaxy S-serie spesielt myntet på fotoglade mobilbrukere.

Galaxy S4 Zoom er en smarttelefon med et 16 megapiksel kamera, 10x optisk zoom og Xenon-blits i en alt annet enn anonym innpakning. Neppe noe som egner seg å ha i bukselommen, eller?

Sværing

Galaxy S4 Zoom ser rett og slett ut som et vanlig kompaktkamera, og er 15,4 millimeter tykt, omtrent dobbelt så mye som "vanlige" Galaxy S4. Det veier 208 gram, rundt 70 gram mer.

Dette er riktignok ikke første forsøk fra Samsung på å lage en hybrid mellom "telefon" og kompaktkamera. Det hele startet med Galaxy Camera i fjor, men med denne var det ikke mulig å ringe. Det er det altså nå!

S4 Zoom har en egen utløsertast på siden, som seg hør og bør. Kameraet har ellers optisk bildestabilisator, et objektiv med brennvidde på 24-240mm og blenderomfang fra f3.1 til f6.3. Det støtter dessuten ISO på opptil 3.200 og kan ta opp video i 1080p.
S4 Zoom har en egen utløsertast på siden, som seg hør og bør. Kameraet har ellers optisk bildestabilisator, et objektiv med brennvidde på 24-240mm og blenderomfang fra f3.1 til f6.3. Det støtter dessuten ISO på opptil 3.200 og kan ta opp video i 1080p. Vis mer


Kun 8 GB lagringsplass

Galaxy S4 Zoom kommer ellers med Android 4.2 Jelly Bean, en tokjerners prosessor på 1,5Ghz, 1,5 GB RAM, en 4,3-tommers Super AMOLED-skjerm 960x540 pikslers oppløsning.

Telefonen kommer imidlertid bare med 8 GB internminne, hvorav rundt 5 GB er tilgjengelig for bruk. Skal du ta mye bilder med telefonen, noe som i grunn er hele poenget med den, bør du derfor stappe inn et minnekort.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Batteriet er på 2.330mAh, men Samsung har ikke nevnt noe om hvor god batteritiden faktisk er. Kameraet vil trolig trekke en del strøm, men resultatet får vi heller kommer tilbake til i en eventuell test. Galaxy S4 har på sin side et 2.600mAh-batteri.

Alt i alt ser telefonen ut til å plassere seg nærmere Galaxy S4 Mini i spesifikasjoner enn den gjør Galaxy S4. En mellomklassemodell med et potensielt veldig bra kamera altså.

S4 Zoom kommer i både 3G- og 4G-versjon. 3G-versjonen kommer i august og vil koste 4.100 kroner, mens 4G-versjonen kommer i september og vil koste 4.500 kroner. Siden bildene du tar med S4 Zoom vil ha en viss størrelse er det 4G-versjonen som frister mest.

Smartmobilen er èn av nøklene til en velpakket koffert: Den er både videospiller, fotoapparat og videokamera i ett, i tillegg til å være spillmaskin, lesebrett og i det hele tatt bekjemper av kjedsomhet og rastløshet. Dermed kan du legge både fotoa
S4 Zoom har en egen utløsertast på siden, som seg hør og bør. Kameraet har ellers optisk bildestabilisator, et objektiv med brennvidde på 24-240mm og blenderomfang fra f3.1 til f6.3. Det støtter dessuten ISO på opptil 3.200 og kan ta opp video i 1080p.
Samsungs nye Android-baserte kameramobil ser ut som en ganske vanlig telefon, men... Foto: Samsung

Se flere bilder:

Konkurrerer med Nokia

Samsung er ikke alene om å tilby kameramobiler av denne typen. S4 Zoom minner i hvert fall utseendemessig en del om Nokia 808 PureView, som på sin side kan skilte med et kamera på hele 41 megapiksler.

Det ryktes for øvrig at en Windows Phone-variant av denne, kalt Nokia Lumia EOS, er rett rundt hjørnet, ifølge CNET.

Les flere mobilsaker