Galaxy S Advance har buet front, ikke ulikt Galaxy Nexus. Foto: Samsung
Galaxy S Advance har buet front, ikke ulikt Galaxy Nexus. Foto: SamsungVis mer

Galaxy S til massene

Ny, rimelig Android-mobil fra Samsung.

Samsung har etablert seg som leverandør av glimrende mobiler i toppsjiktet av markedet, og deres Galaxy S-serie har det siste året blitt synonymt med noen av de flotteste telefonene det går an å få tak i.

Det er imidlertid tydelig at selskapet ønsker å spre det gode navnet, og kunngjør nå en Galaxy S-telefon i det rimeligere segmentet.

Litt begrenset

Mobilen heter Galaxy S Advance, og ser ut til å beholde mange av kvalitetene til de dyrere mobilene, samtidig som noe av funksjonaliteten er redusert.

Den har firetommers skjerm, og det er fortsatt snakk om Super AMOLED, noe som betyr glimrende fargegjengivelse og dypt sortnivå. Samsung-skjermene er noen av de beste i klassen, så dette er bra.

Gjør fortsatt det meste

Det er også plass til tokjerners prosessor på 1 GHz, noe som bør levere ganske så god ytelse, og de fleste relevante teknologier støttes også, enten det er Bluetooth 2.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, microSD-kort eller avspilling av de fleste mediefiler.

Kameraet har en oppløsning på fem megapiksler, så det er noe lavere enn på de dyreste modellene, men kan fortsatt være tilfredsstillende for folk flest. Galaxy S Advance skal også være behagelig tynn og lett, og har kurvet glass foran, ikke ulikt Galaxy Nexus-modellen.

 Foto: Samsung
Foto: Samsung Vis mer


Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er litt synd at telefonen fortsatt kjører det eldre operativsystemet Android 2.3. Gingerbread, og Samsung sier ingenting når det gjelder eventuell oppgradering til den ferskeste, mest moderne versjonen av Android, Ice Cream Sandwich.

Når kommer den?

Nøyaktig utgivelse er heller ikke klarlagt, men Samsung sier at telefonen vil slippes senere i år (dette skriver i alle fall nettstedet The Inquirer). Heller ikke pris-punktet er avslørt, men vi har fått bekreftet at det dreier seg om den billigste Galaxy S så langt. Vi antar at mer informasjon kommer på messen Mobile World Congress i Barcelona om få uker.