Galaxy Nexus er den nye "offisielle" Google-telefonen og blir den første enheten som kjører Android 4.0 - Ice Cream Sandwich.
Galaxy Nexus er den nye "offisielle" Google-telefonen og blir den første enheten som kjører Android 4.0 - Ice Cream Sandwich.Vis mer

Galaxy Nexus klar for salg

Sendes ut til distributørene i dag.

Mange Android-fans har gledet seg, og i dag sendes de første eksemplarene av Samsung/Googles Galaxy Nexus ut til distributørene.

Det betyr at den sannsynligvis vil være tilgjengelig i flere butikker i løpet av en ukes tid.

Galaxy Nexus blir den første enheten som kommer med den siste Android-versjonen; versjon 4.0 – Ice Cream Sandwich. Dette er den første utgaven av Android som er laget både for mobiltelefoner og nettbrett.

Stor HD-skjerm

Det kanskje mest oppsiktsvekkende er skjermen, som er 4,65" stor og har hele 1280x720 pikslers oppløsning. Det betyr med andre ord at den kan gjengi 720p HD-filmer uten å nedskalere bildet. Og ikke bare det – skjermen er av Super AMOLED Plus HD-typen, som betyr at telefonen i likhet med blant annet Samsung Galaxy S II vil få et dypt sortnivå og høy fargemetning, men da altså med høyere oppløsning.

Den nye Android-versjonen ser elegant ut og har blant annet fått en innbakt funksjon for å følge med på hvor mye datatrafikk du bruker.
Den nye Android-versjonen ser elegant ut og har blant annet fått en innbakt funksjon for å følge med på hvor mye datatrafikk du bruker. Vis mer


Ellers har telefonen også gode spesifikasjoner – prosessoren er en dobbeltkjerne som snurrer på 1,2GHz, og Galaxy Nexus har 16GB internminne og 1GB RAM. Kameraet har riktignok "bare" 5Mp oppløsning, selv om det aldri har vært et mål for bildekvalitet.

Vi har bare så vidt fått tafset på et tidlig eksemplar av Nexus-telefonen og ser frem til å få et testeksemplar med den ferdige versjonen av Android 4.0. Da kommer vi selvsagt med en full test av telefonen og et dypere dykk inn i den siste Android-versjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her er den billigst

I skrivende stund fås telefonen billigst hos NetOnNet, Siba, Lefdal og Elkjøp, som alle så vidt kryper under 4500,- kroner, men der ingen har den på lager foreløpig.

Vil du kjøpe telefonen rabattert med abonnement, tilbys den også fra Netcom, Chess og Tele2 foreløpig – helt ned i én krone, men da med tilhørende dyrt abonnement.