<B>STORVEIS?:</B> Samsung Galaxy S har potensiale til å bli en bestselger når den kommer i sommer.
STORVEIS?: Samsung Galaxy S har potensiale til å bli en bestselger når den kommer i sommer.Vis mer

Galaktiske spesifikasjoner fra Samsung

Galaxy S kan komme til å gjøre stort inntrykk.

Samsung er ingen lilleputt når det kommer til forbrukerelektronikk, og derfor er det for så vidt svært passende og på sin plass at den siste telefonen på smartmobilstammen har en svær super-AMOLED-skjerm på hele fire tommer.

Det er en solid begynnelse.

Galaxy S kjører Googles mer og mer populære operativsystem Android, og lover at versjon 2.1 følger med mobilen når den touch-baserte modellen kommer i salg i løpet av sommeren.

TV-teknologi

Mange vet nok at Samsung også kan en ting eller to om TVer, og fordi den koreanske giganten tydeligvis har utviklingsavdelinger som snakker sammen, bruker skjermen bildeforbedringsteknologien DNIe hentet fra Samsungs såkalte LED-TVer.

Erfaringsmessig vil det si at skjermen har heftig kontrast og ganske tung fargemetning, noe som sammen med en oppløsning på 800x480 piksler bør kunne gjøre seg svært bra på en firetommer. Dingsenettstedet Engadget har allerede fått leke litt med et tidlig eksemplar, og basert på videoen de viser her ser dette mildest talt heftig ut.

IKKE HELT ULIK: Det er ikke bare designet på Galaxy S som minner om iPhone, også menysystemet ser ganske likt ut. Vis mer

Galaxy S kan også filme i HD, nærmere bestemt 720p, en funksjon som får god drahjelp fra en
rask prosessor på 1GHz.

Relativt dyr

Selv om skjermen og Android garantert vil bli ett av de tyngste salgsargumentene, finner du også de sedvanlige smartmobilfunksjonene i denne 118 gram tunge pakken. Det inkluderer super-3G (7,2 mbps), videotelefoni, kamera med fem megapiksler, støtte for DivX og Xvid-video, blåtann versjon 3.0, GPS, DLNA-streaming, wlan med støtte for 802.11 b/g/n, USB 2.0, åtte gigabyte internminne, og plass til minnekort på opptil 32GB.

Så lange lister med så gode spesifikasjoner pleier vanligvis påvirke prisen, og det er ikke noe unntak med Galaxy S. Prisen vil ligge på rundt 5400 kroner (uten abonnement).

DinSide.no kommer naturligvis til å legge våre klamme hender rundt et testeksemplar så snart det foreligger, og det er ikke til å legge skjul på at forventningene er skrudd i været etter dagens pressemelding.