Fyll tanken med mobiltelefonen

Shell og mobilprodusenten Ericsson gjennomfører i disse dager et pilotprosjekt der kunder kan fylle bensin og betale ved hjelp av mobiltelefonen.

I det du svinger inn på bensinstasjonen mottar du en melding på mobiltelefonen som ønsker deg velkommen, og ber deg velge pumpe. Etter at du har fyllt opp tanken får du en ny melding med ønske om god tur videre, og en elektronisk kvittering.

Det høres kanskje ut som en fjern fremtidsvisjon, men på Shell-stasjonen på Vettre i Asker er det allerede virkelighet for 30 utvalgte kunder. Disse kan i seks uker fylle bensin uten å bruke verken kort eller penger i fysisk forstand. Hvis prosjektet blir vellykket, vil det settes i gang lignende prosjekter med flere tjenester i løpet av august, opplyser Shell i en pressemelding.

Bluetooth er nøkkelen

Det er den trådløse Bluetooth-teknologien som gjør denne betalingsformen mulig. Ved å legge inn teknologien i mobiltelefonen og i pumpene, slipper kunden å tenke på lange køer foran kassene. Ericsson har vært opptatt av Bluetooth-teknologien lenge, noe du for eksempel kan lese om i denne artikkelen.

– I Norge er vi kommet langt når det gjelder utbredelse og bruk av mobiltelefon i
ulike, mobile situasjoner. Kombinert med et allsidig utvalg og bruk av tjenester på Internett, vil handel via mobiltelefon ha et stort potensiale fremover. Mobiltelefonen kan i løpet av kort tid bli din lille, personlige tjener som er aktiv og behjelpelig med det meste, sier Dagfinn Birkeland hos Ericsson.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les mer om Bluetooth i disse artiklene:

Bluetooth i hjemmenettverket
Ericsson lanserer mobiltelefoner med innebygget Bluetooth
Ericsson viser fremtidens mobiltelefoner