Full offline-navigasjon i Google Maps

Denne funksjonen har mange ventet på.

<B>FULL OFFLINE-STØTTE:</B> Endelig kan du navigere med Google Maps uten å være online. Foto: Dinside
FULL OFFLINE-STØTTE: Endelig kan du navigere med Google Maps uten å være online. Foto: Dinside Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Google Maps er en av verdens mest brukte karttjenester, både for PC og mobil (Android og iOS). For mobilbrukere har Google Maps-appen lenge hatt full navigasjonsfunksjonalitet, så lenge du samtidig har vært tilkoblet Internett.

Appen har vært igjennom en rekke store og små oppdateringer de siste årene, og i disse dager kommer det nok en oppdatering. Og gledelig for mange – nå kan du endelig bruke navigasjonsfunksjonen selv om du ikke har nettilgang.

Les også: iPhone-apper sluker lagringsplass

Last ned kart på forhånd

Lenge har man hatt muligheten til å laste ned kartområder på telefonen før man legger ut på tur. Det er for eksempel kjekt om du skal på ferie, siden du da slipper å bruke mobildata i utlandet, som ofte kan koste litt mer enn det smaker.

LES OGSÅ: Slik lagrer du Google-kartene på telefonen

Sving for sving uten nett

Det er ikke bare kart som lagres offline, også informasjon om bedrifter, severdigheter og lignende blir lagret, slik at man kan søke dem opp og få verdifull informasjon i tillegg til navigasjonshjelp. Foto: Google
Det er ikke bare kart som lagres offline, også informasjon om bedrifter, severdigheter og lignende blir lagret, slik at man kan søke dem opp og få verdifull informasjon i tillegg til navigasjonshjelp. Foto: Google Vis mer


Nå kan du altså dra nytte av sving-for-sving-navigasjonen også – selv om telefonen ikke har nettilgang. Kjekt om du for eksempel leier bil i utlandet eller kjører over Hardangervidda med null mobildekning. Dette er en funksjon mange har ventet på, og allerede i vår avslørte søkegiganten at de har jobbet lenge med å få dette til.

Som du ser øverst er telefonen satt i flymodus, og alt fungerer likevel som normalt.

Android først

Den nye funksjonen kommer i første omgang på Android-telefoner, men en iOS-versjon skal også være på vei. Ved å åpne Play butikk på telefonen og velge «Mine apper» i venstre marg, kan du se om oppdatering er tilgjengelig på din telefon.

Du finner mer informasjon i den offisielle Google-bloggen.

Les også: Hvor langt er det egentlig fra a til b? Denne appen hjelper deg.
Finn bilen din på 1-2-3