Asus Padfone 2 fikk først et kraftig trekk for svak samtalekvalitet, men etter å ha testet et nytt produkt er problemet borte.
Asus Padfone 2 fikk først et kraftig trekk for svak samtalekvalitet, men etter å ha testet et nytt produkt er problemet borte.Vis mer

Friskmeldt: Asus Padfone 2

Den andre testmodellen vi mottok hadde bedre taleegenskaper.

I blant får man et mandagsprodukt til test, altså et produkt som har feil eller mangler som ikke skal være der.

Som regel identifiserer vi dem kjapt. Det kan være et kamera fra en anerkjent produsent som har trøbbel med autofokusen, eller en AirPlay-høyttaler som ikke vil koble seg på nettverket.

Sånt opplever vi en gang i blant og ringer da til produsenten for å få tilsendt et nytt testeksemplar. Feilraten på testproduktene vi mottar er nok også høyere enn på de som står i butikkhyllene, fordi vi ofte får låne produkter som ikke er 100 prosent ferdigstilte.

Men andre ganger er det ikke fullt så åpenbart.

Produkter kan jo tross alt ha dårlige sider ved seg også.

Trekk for svak samtalekvalitet

Da vi testet Asus Padfone 2 før jul, endte vi opp med å trekke en god del på karakteren fordi samtalekvaliteten var merkbart under par; spesielt på områder med svake signaler. Ved flere anledninger fikk vi beskjed fra motparten om at de hørte oss dårlig, og lyden var heller ikke god på vår side, med støy og nokså skurrete lyd. Allikevel var telefonen så god på alt annet at vi trillet en svak femmer på terningen, men holdt tilbake «anbefalt produkt»-stempelet vi setter på de produktene vi anser som trygge og gode kjøp.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Asus tok raskt kontakt og var overbeviste om at testeksemplaret vi hadde fått inn måtte ha hatt en feil, enten maskinvare- eller programvaremessig. Vi sendte telefonen tilbake og har siden den gang ventet på en ny testmodell.

…men nå er det andre boller

Den fikk vi i hendene forleden dag, og etter å ha tatt noen samtaler, er det bare å konstatere at den første telefonen vi fikk må ha vært defekt, for nå var samtalekvaliteten en ganske annen. Fortsatt ikke den beste vi har hørt, vel å merke, fordi lyden har en tendens til å bli litt forvrengt dersom motparten snakker høyt og volumet er høyt, men absolutt godkjent – begge parter hører hverandre godt og vi har ikke lenger problemer med sus på linja.

Telefonen vi mottok har i mellomtiden også fått oppgraderingen til Android v4.1 (Jelly Bean) slik at blant annet den (i våre øyne) geniale Google Nå-funksjonen er på plass. Vi har også kjørt Epic Citadel-ytelsestesten der den klokker inn til knallsterke 53 bilder per sekund; omtrent 25 prosent høyere enn allerede raske Samsung Galaxy S III.

Testen av Asus Padfone 2 er dermed oppdatert.