Med Friday installert på Android-telefonen din, kan du lettere finne tilbake til tapte anrop, SMS-er, bilder du har tatt etc. Foto: Pål Joakim Olsen
Med Friday installert på Android-telefonen din, kan du lettere finne tilbake til tapte anrop, SMS-er, bilder du har tatt etc. Foto: Pål Joakim OlsenVis mer

Friday holder oversikten

Android-app gjør livet lettere.

Hvem ringte deg torsdag ettermiddag? Hvilke bilder tok du da du var i Roma? Hvilke sanger hørte du på da du kjørte bussen på fredag? Hvilke SMS fikk du på bursdagen din?

Alt dette og mer til gir Friday deg svaret på om du spør.

For at den skal kunne gjøre det, er du nødt til å gi den praktisk talt full tilgang til telefonen din, og som med så mye annet er du derfor nødt til å vurdere hvorvidt du stoler på at de som har laget programmet bare bruker denne informasjonen slik det er tenkt, siden potensialet for misbruk selvsagt er til stede.

Velger du å akseptere, kan Friday være et kjekt verktøy å ha i hverdagen. Ideen er at applikasjonen får tilgang til samtalelogger, SMS-er, kalenderoppføringer, bilder, epost etc., slik at informasjon om når og hvor kan samles og systematiseres. Ved første gangs installasjon søker den i loggfilene på telefonen og kjører deretter i bakgrunnen slik at nye elementer registreres på direkten.

SAMLESIDE:

Apps

Flere måter å søke på

Det finnes flere måter å søke på – du kan gå tilbake i tid via en kalenderfunksjonalitet, sortere basert på geografisk posisjon eller angi et søkekriterie selv. Dette skjer naturligvis på engelsk, så vil du se alle SMS-ene du sendte og mottok på nyttårsaften, skriver du f.eks. "sms december 31st to january 1st".

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du kan også velge å gå inn på én kontakt for å se all din interaksjon med vedkommende, eller kategorisere innholdet via stikkord, der du for eksempel oppretter "påskeferie" før du drar på ferie, hvorpå all telefonaktivitet da merkes med dette stikkordet slik at du senere for eksempel kan finne alle tapte anrop mens du var på påskeferie.

 Foto: Pål Joakim Olsen
Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer


Via grafer får du også se statistikk, for eksempel fordelingen av inngående og utgående samtaler på en gitt dag, men foreløpig savner vi for eksempel muligheten for å summere etc., som kunne ha gitt nyttig input når man skal velge nytt mobilabonnement.

Privat alpha

Friday finnes foreløpig i privat alpha-utgave, som betyr at du trenger en invitasjon for å bruke programvaren (og som betyr at den fortsatt er under utvikling). Dexetra, selskapet bak Friday, får tusenvis av henvendelser, men deler ut nye invitasjoner hver fredag. Selv traff jeg på første forsøk, men ...

Synes du konseptet høres spennende ut, legger du igjen informasjon om deg selv på http://www.friday-app.com, så får du krysse fingrene hver fredag fremover.