<B>SLIK?</B> Angry Birds-produsent Rovio Entertainment er endelig klar til å bevege seg bort fra Angry Birds-konseptet. Blir det omtrent slik det neste spillet vil se ut?
SLIK? Angry Birds-produsent Rovio Entertainment er endelig klar til å bevege seg bort fra Angry Birds-konseptet. Blir det omtrent slik det neste spillet vil se ut?Vis mer

Fra Angry Birds til Amazing Alex

Finnene bak den ekstremt populære spillserien er snart klar med helt nytt spill.

Bare noen få variasjoner til over temaet Angry Birds, så ville Rovio Entertainment, utvikleren bak den ekstremt populære mobilspillserien, vært klar til å ta opp konkurransen med «Politiskolen»-serien - de ga seg etter sju filmer.

Men nok er muligens nok, selv om det finske selskapet forrige uke meddelte at spillene totalt nå er lastet ned én milliard ganger. Rovio har endelig tenkt å spre vingene, og vil i løpet av et par måneder lansere det som kan bli den neste store suksessen fra selskapet.

Og navnet blir

Spillet vil få navnet "Amazing Alex", men er ikke et prosjekt som i utgangspunktet hører hjemme i Finland.

Rovio Entertainment kjøpte tidligere denne måneden opp spillet fra utviklerne Noel Llopis og Miguel A. Friginal. De hadde planer om å kalle spillet "Casey's Contraptions" ("Caseys innretninger"), men Angry Birds-produsenten har altså bestemt seg for å begynne delvis på ny, også hva navnet gjelder.

Mikael Hed, Rovios administrerende direktør, har allerede fortalt den finske TV-kanalen YLE at spillet har "en pedgagogisk kjerne", og at det er "basert på hovedpersonen Alex, en nysgjerrig liten gutt som elsker å bygge ting".

Ikke helt slutt på fuglene

Tingene Alex liker å bygge er blant annet laget av ballonger, fotballer, sakser og bøtter, og spillet skal ha mye av det samme fokuset på fysikkbaserte utfordringer som Angry Birds.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det nye spillet betyr ikke at Rovio har tenkt å slutte å tenke på griser og fugler riktig enda. De jobber angivelig med planer om både en Angry Birds-spillefilm, en tv-serie og en - hold deg fast - fornøyelsespark.

Her kan du se en video av "Casey's Contraptions", som altså snart blir til "Amazing Alex":