Enitel tar deg videre - denne uken til Tele2.
Enitel tar deg videre - denne uken til Tele2.Vis mer

Fortsatt summetone for Enitel-kunder

Enitel er begjært konkurs, men du som er Enitel-kunde skal ikke behøve å frykte død telefon eller internett-forbindelse. Fra og med neste uke får du regningene dine fra Tele2.

Enitel har 65.000 privatkunder på telefoni, 65.000 Internett-kunder og 14.500 bedriftskunder. Nå er det klart at de aller fleste av disse kundene vil gå over til Tele2. De 350 største firmakundene vil fortsatt bli værende i Enitel, mens alle andre vil bli overført til Tele2.

Mobildelen av selskapet ble først solgt til Broadband Mobile, selskapet som ble dannet av Enitel og Sonera for å bygge UMTS-nett. Broadband Mobile ble begjært oppløst den 9. august i år, og alle som tidligere var mobilkunder hos Enitel får nå regningene sine fra Sense Mobile.

- Staten har garantert for driftsutgifter i fem dager, og i denne perioden vil ingen bli sittende uten summetone i telefonen, uttaler Birgitte Frisch, informasjonssjef i Enitel, til DinSide.

Mest sannsynlig vil du som Enitel-kunde fortsatt ha summetone etter at disse fem dagene er gått.

- Det gjenstår noen detaljer som må avklares med Telenor, men mest sannsynlig vil kundene kunne overføres til Tele2 i løpet av denne uken, aller senest i neste uke, sier Pål Kristoffer Sørvoll, administrerende direktør i Enitel AS konkursbo.