Endelig slipper du deksel over hodetelefoninngangen. Foto: Per Ervland
Endelig slipper du deksel over hodetelefoninngangen. Foto: Per ErvlandVis mer

Førsteinntrykk Sony Xperia Z1

I videoen viser Christopher Andersen fra Sony Norge fram høydepunktene, og under kommer vårt førsteinntrykk etter møtet med Sonys nye toppmodell.

Høstens nye mobiltelefoner blir bedre enn noen gang, og spesielt Galaxy Note 3 og LGs G2 har imponert oss her på IFA-messen.

Men de får selvsagt ikke styre showet alene, og Sonys splitter nye Z1 har så mye å fare med at den definitivt trigger må-ha-faktoren. Nå har vi lekt oss litt med den

Sjekk vår nyhetssak om Z1 her.

Trykk her for å se alle nyhetene fra IFA-messen!

Ingen skjøter

Det første du legger merke til er at den virker dønn solid, og det er ikke så rart: Xperia Z1 har nemlig en hel aluminumsramme, eller sagt på en annen måte: Hele kroppen er frest ut i ett stykke.

Det gjør også at Z1 er tyngre enn forgjengeren Xperia Z som vi ga en femmer i vår test. Det synes vi er helt greit, litt ekstra tyngde forsterker bare inntrykket av mobilens materialkvalitet.

Vanntett hodetelefoninngang!

I likhet med Z er også Z1 vanntett, men Sony har nå tatt vannsikringen ett skritt videre: Noe av det første vi merket var nemlig at gummilokket over hodetelefon-inngangen nå er borte, og grunnen er enkel: Du trenger den ikke, fordi vannsikringen er flyttet inn i selve mobilen.

Dette høres kanskje ut som en liten detalj, men er du som oss og bruker mobilen kontinuerlig som musikkavspiller, er det deilig å slippe å knote med et lokk her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fortsatt luke til ladeinngangen. Foto: Per Ervland
Endelig slipper du deksel over hodetelefoninngangen. Foto: Per Ervland
Kamerautløser! Foto: Per Ervland
Xperia Z1 har fått en ny 1/2,3-tommer bildebrikke. Denne er like stor som på et vanlig kompaktkamera, og skal kunne sette sammen bilder med en oppløsning på 20,7 megapiksler. Dessuten har den fått et nytt "G Lens" objektiv, med blenderåpning på F2.0 og 27 mm vidvinkel. Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland

Detaljbilder av mobilen får du her:

Glimrende kamera, og gode foto-apper

Vi har tidligere gått i dybden på kameraspesifikasjonene til Xperia Z1, så vi gjentar ikke alt her. Kortversjonen er imidlertid at bildebrikken har blitt kraftig oppdatert, noe som blant annet gjør at Z1 kan skryte av 20,7 megapiksler.

Vi liker også at Z1 har fått en fysisk utløserknapp, noe som gjør det raskere og enklere å starte kameraet. Dette var noe vi savnet på forgjengeren.

Men det stopper ikke der. Sony har nemlig utstyrt Z1 med flere svært spennende og morsomme kamera-apper, og de får du selvsagt en fin gjennomgang av i videoen øverst.

Minispesifikasjoner

Skjermen er fortsatt på 5" og har full HD-oppløsning (1920 x 1080 piksler).


På innsiden sitter en Qualcomm Snapdragon 800 Quad-core prosessor på 2,2 GHz, og hvis du lurer: Den føles rask og fin. Vi liker også at batteritiden skal være forbedret med hele 45 prosent.

Lagringsplassen er 16 GB, og du kan sette inn MicroSD-kort på opp til 64GB om det blir for lite. innebygget. Mobilen er ellers godt oppdatert på teknologisiden, med støtte for LTE (4G), NFC og Bluetooth 4.0.

Prisen ligger på fra 5.500 kroner, se prisjakt-boksen til høyre for dagsaktuell pris. Vi kommer tilbake til flere detaljer når vi får vårt testeksemplar.

Trykk her for å se alle nyhetene fra IFA-messen!