Med en Super AMOLED Plus-skjerm er det få mobiltelefoner som kan matche skjermkvaliteten til Samsung Galaxy S II.
Med en Super AMOLED Plus-skjerm er det få mobiltelefoner som kan matche skjermkvaliteten til Samsung Galaxy S II.Vis mer

Førsteinntrykk, Samsung Galaxy S II

Markedets råeste telefon akkurat nå.

Oppdatert: TEST: Samsung Galaxy S II

I går ettermiddag fikk vi inn et testeksemplar av Samsung Galaxy S II - mobiltelefonen vi vet mange går og venter på, og etter et par timers intens bruk skjønner vi umiddelbart hvorfor.

Samsung Galaxy S II er nemlig et imponerende stykke teknologi.

Tynn og lett, men stor

Samsung har laget denne telefonen ekstremt tynn (8,49mm) og ekstremt lett (116g), men samtidig er telefonen stor. Skjermen er nemlig 4,3" over diagonalen og er av Super AMOLED Plus-typen, som betyr fargemetning ut av en annen verden og et sortnivå som går veldig, veldig dypt. Galaxy S II kjører for øvrig siste versjon av Android, versjon 2.3 (Gingerbread).

Telefonen er også toppspekket hva gjelder teknologi: 1,2GHz dobbeltkjerneprosessor (den raskeste i markedet pr nå), 1GB RAM, 16GB innebygd lagringsplass (med støtte for micro SD-kort i tillegg, 2GB er tilgjengelig til lagring av apps som kjører på internminnet), 8Mp kamera (+ sekundært frontkamera) og videopptak i full HD.

Den har også en innebygd krypteringsbrikke, støtter 90% av sikkerhetsfunksjonene i Exchange og vil, i en utgave som kommer senere denne sommeren, også støtte NFC (altså to ulike modeller, med og uten NFC, der ekstrakostnaden for NFC blir 2-300 kroner). Prisen ligger på snaue 4500 i de billigste nettbutikkene, men forventes å synke bittelitt når den faktisk blir tilgjengelig i hyllene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og førsteinntrykket er at dette ser veldig, veldig lovende ut. Telefonen oppfører seg i stil med spesifikasjonene, og alt går lynraskt.

Se videoen for en liten smakebit på Samsung Galaxy S II:

Surfing på nettet er en fryd, applikasjoner starter raskt og hjemmeskjermen er responsiv som bare det. I tillegg har Samsung en del fiffige løsninger, der det å vippe telefonen enten mot/fra deg eller sidelengs gir deg ekstra funksjoner, eller der du kan snu telefonen opp ned når den ringer slik at volumet senkes (også mulig på nyere HTC-telefoner).

Den lave vekten gir innrømmelig en ørliten plastfølelse, men på en underlig måte føles telefonen allikvel solid. Utformingen på baksiden gir også god komfort, og lokket på baksiden er syltynt; visstnok nødvendig for NFC-funksjonaliteten. Plassering av porter og knapper også virker å være fornuftig, og selv om en dedikert HDMI-utgang er mangelvare, lar det seg gjøre å koble telefonen til en TV via en micro USB-til-HDMI-overgang (følger ikke med i esken).

DinSide kommer selvsagt tilbake med en full test i løpet av de nærmeste dagene - følg med altså!