Førsteinntrykk, LG Optimus 3D

Verdens første telefon med 3D-skjerm.

LG Optimus 3D er en stor telefon, men er foreløpig den eneste på markedet som gir deg 3D-bilder uten at du trenger briller. Foto: Pål Joakim Olsen
LG Optimus 3D er en stor telefon, men er foreløpig den eneste på markedet som gir deg 3D-bilder uten at du trenger briller. Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går mottok vi en telefon mange har ventet på - LG Optimus 3D er nemlig, som navnet tilsier, verdens første 3D-telefon.

Det innebærer at den kan narre hjernen din til å tro at bildet på skjermen har en dybde, og det skjer ved at halvparten av punktene projiseres til det høyre øyet og den andre halvparten projiseres til venstre. Ulempen da er at oppløsningen halveres, i tillegg til at teknologien gir et visst lystap – i normal innendørsbelysning og mørkere er det imidlertid ingen problem å se 3D-film på telefonen.

Som på Nintendo 3DS bør du se ganske rett på skjermen innenfor en gitt avstand (30-40cm). 3D-innholdet på telefonen er tilgjengelig via en dedikert 3D-knapp, som holdes inne for å starte 3D-menyen.

Dette lar seg selvsagt ikke avbilde på skikkelig måte, men denne menyen er altså i 3D. Foto: Pål Joakim Olsen
Dette lar seg selvsagt ikke avbilde på skikkelig måte, men denne menyen er altså i 3D. Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer


Derfra kan du spille 3D-spill, se på bilder/video (telefonen har også to objektiver, som gjør at du både kan ta video og stillbilder i 3D) etc. LG har også samarbeidet med YouTube om en egen 3D-kanal på YouTube der det også finnes innhold å se på, og hvor du kan laste opp egne 3D-filmer.

Det følger også med tre spill fra Gameloft - Nova (skytespill), Asphalt Adrenaline (bilspill) og Let's Golf, men Gameloft har også flere 3D-spill i ermet denne sommeren, som f.eks. Assassin's Creed, som koster 30 kroner å laste ned.

Optimus 3D har to kameraer slik at du også kan ta stillbilder (5Mp) og filme (720p) i 3D. HDMI-porten gjør at dette kan vises direkte på en 3D-kompatibel TV. Foto: Pål Joakim Olsen
Optimus 3D har to kameraer slik at du også kan ta stillbilder (5Mp) og filme (720p) i 3D. HDMI-porten gjør at dette kan vises direkte på en 3D-kompatibel TV. Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer


<strong>3D-teknologien som brukes gjør at linjene på skjermen sendes til annethvert øye (Foto:</strong> <a href="http://en.wikipedia.org/wiki/File:Parallax_barrier_vs_lenticular_screen.svg">Prallax barrier vs renticular screen</a> av <a href="http://commons.wikimedia.org/wiki/User:Cmglee">Cmglee</a>, <a href="http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.en">CC-BY-SA</a>)
3D-teknologien som brukes gjør at linjene på skjermen sendes til annethvert øye (Foto: Prallax barrier vs renticular screen av Cmglee, CC-BY-SA) Vis mer


Imponerende 3D-effekt

Etter å ha vist frem 3D-skjermen til en god håndfull andre, blir de aller fleste begeistret – dette er definitivt en teknologi som er så fersk at de fleste aldri har sett maken, og under rette forhold fungerer det også meget godt. En ekstra bonus er også at du via en HDMI-kabel kan koble telefonen direkte til en 3D-kompatibel TV og se innholdet der (med briller).

3D-biten er bare én del av telefonen. Fortsatt kan du bruke den som en helt "vanlig" Android-telefon. Her har Optimus 3D mye til felles med Optimus 2X. Den kjører nest siste versjon av Android (v2.2 - Froyo), men vi forventer en oppgradering til 2.3 fra LG i løpet av sommeren.

3D or not 3D

Er du lysten på en 3D-telefon? (Avsluttet)
Næh.(67%)
Ja!(33%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Optimus 3D har også 8GB innebygd minne, med støtte for micro SD-kort opp til 32GB. Den har en dobbeltkjerneprosessor som snurrer på 1GHz, 512MB RAM og er derfor blant de raskere telefonene i dagens marked.

Ikke en liten krabat

Størrelsen er formidabel - ikke bare er skjermen stor med sine 4,3 tommer, men de ytre fysiske målene gjør også Optimus 3D til en av de aller største telefonene i markedet. Vektnåla stopper på 168 gram; altså nesten 50% tyngre enn Samsung Galaxy S II, med samme skjermstørrelse.

Vi kommer som vanlig til å tilbringe de nærmeste dagene med LG Optimus 3D – regn med full test over helga.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer