Første mobil med superskjermen?

Samsung lover rekordoppløsning i 2014. Den første mobilen kan komme allerede i januar.

Find 5 var første mobil med full HD-skjerm. Nå annonserer Oppo etterkommer Find 7, og lover at oppløsningen er økt betydelig. Foto: Oppo/DinSide
Find 5 var første mobil med full HD-skjerm. Nå annonserer Oppo etterkommer Find 7, og lover at oppløsningen er økt betydelig. Foto: Oppo/DinSideVis mer

Som vi skrev tidligere i høst skal Samsung allerede ha startet produksjon av en AMOLED-panel med ekstrem pikseltetthet, som muliggjør oppløsninger som langt overgår full HD - selv på mobilskjermer ned mot 5 tommer.

Les også: Verden har fått et nytt mobilmerke

Første med 2K-skjerm?

Og nå bekrefter den kinesiske mobilprodusenten Oppo at full HD er SÅ 2013. Ifølge Cnet.com kan selskapet nemlig bli det første som lanserer en mobil med skjermoppløsning på 2.560 x 1.440 piksler.

Skjermen er sannsynligvis basert på det nye Samsung-panelet, men dette er ikke bekreftet.

Oppo var også blant de aller første med full HD-skjerm på mobilen, gjennom modellen Oppo Find 5. Utrolig nok er det ikke mer enn litt over ett år siden.

Oppo Find 7

Opplysninger rundt den kommende mobilen er foreløpig beskjedne. Det som imidlertid er bekreftet, er at modellen skal hete Oppo Find 7, og at den skal ha en såkalt 2K-skjerm, som er ekvivalent med 2.560 x 1.440 piksler, skriver Cnet.

I januar er det duket for nok en CES-messe i Las Vegas, og av erfaring vet vi at det ikke er usannsynlig at det blir vist fram flere mobiler, nettbrett, PC- og TV-skjermer med fantasioppløsninger. Vi skal sørge for å formidle de viktigste nyhetene videre til deg.

Les også: Finland klar for nytt mobileventyr