1920 x 1080 piksler fordelt over så lite som 5 tommer betyr sylskarpe bilder. Vår forhåndstitt på Xperia Z ble en meget positiv opplevelse.
1920 x 1080 piksler fordelt over så lite som 5 tommer betyr sylskarpe bilder. Vår forhåndstitt på Xperia Z ble en meget positiv opplevelse.Vis mer

Forhåndstitt: Sony Xperia Z

Vi har lekt oss litt med Sonys nye råskinn.

LAS VEGAS: Sony har virkelig giret opp kvaliteten på mobilfronten den siste tiden, og vår test av Xperia V nylig endte i terningkast 5 og Anbefalt produkt-stempel.

5 tommer, full HD

Under årets CES-messe i Las Vegas lanserte Sony nok en toppmodell, Xperia Z. Også denne er vanntett, støtter fjerde generasjon mobildatanett samt NFC. Skjermen er imidlertid større, hele 5 tommer og med en fantastisk, full HD-oppløsning (1920 x 1080 piksler).

På innsiden sitter en Snapdragon S4 Pro-prosessor med fire kjerner, og kameraet tar bilder bestående av hele 13 megapiksler.

Alt holdes styr på av Android 4.1, men Sony melder at Xperia Z vil kunne oppdateres til 4.2 kort tid etter lanseringen for den nyeste Android-versjonen.

Solid, tynn sak

Designen er flat med avrundede kanter, og til tross for størrelsen ligger telefonen godt i hånden. Den føles også ganske lett. Tykkelsen er på 7,9 millimeter, og materialet er herdet glass på begge sider, dekket av en film som skal gjøre mobilen meget bestandig mot knusing, hevder produsenten.

Forhåndstitt: Sony Xperia Z


Skjermen opplevde vi som utrolig skarp og meget lyssterk:

Forhåndstitt: Sony Xperia Z


Å betjene mobilen er rett og slett en fryd, alt går lynraskt og glidende, og responsen på skjermberøringene er helt klart på nivå med det beste i markedet akkurat nå.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Xperia Z er altså både vann- og støvtett, og dette ble demonstrert under messen:

Forhåndstitt: Sony Xperia Z


Fine bilder og videoer

Vi prøvde også å ta bilder og video med mobilen, og kvaliteten så absolutt bra ut. Vi har imidlertid et par negative bemerkninger etter vår lille forhåndstitt: Det var relativt mørkt rundt oss, og utløseren brukte noen ganger litt tid på å reagere (noe tregere enn vår iPhone 5).

Vi reagerte også på at telefonen hadde en tendens til å bli noe varm i venstre hjørne under litt heftig bruk.

Smart batteristyring

Batteritiden var et ankepunkt i vår test av Xperia V. Sony hevder imidlertid at en egen stamina-modus skal sørge for å pause programmer når skjermen skrus av, noe som skal kunne øke standby-tiden på Xperia Z med inntil fire ganger.

Vi kommer tilbake med flere detaljer og full test av telefonen når den kommer på markedet her hjemme. Det skjer i løpet av første kvartal dette året, lover Sony.

Her finner du alle de ferske CES 2013-nyhetene