Armbåndet som gir Apple Watch kamera

For 2.000 kroner kan du ta bilder fra smartklokka

Tilbehøret for deg som liker å spionere på andre.

DETTE HAR IKKE APPLE FÅTT TIL: Kamera på Apple Watch lar foreløpig vente på seg. Nå har noen utålmodige sjeler laget det for dem - i en klokkereim. Foto: Glide
DETTE HAR IKKE APPLE FÅTT TIL: Kamera på Apple Watch lar foreløpig vente på seg. Nå har noen utålmodige sjeler laget det for dem - i en klokkereim. Foto: Glide Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De av oss som vokste opp med Inspector Gadget på Sky Channel, ble kanskje ekstra gira da smartklokker plutselig ble en greie for noen år tilbake.

Endelig kunne vi også få oss en klokke vi kunne bruke til alt fra å ha videosamtaler, spore opp folk eller bruke laserstråler til å låse opp dører (ok, sånn omtrent, i hvert fall).

Apple Watch er den mest solgte smartklokka til nå, men den er langt i fra noen Swiss Army Knife med alle mulige slags funksjoner du kan forestille deg.

Blant annet mangler den kamera, så du får ikke tatt de videosamtalene niesa til Inspector Gadget, Penny, gjorde i 80-tallstegneserien.

Men som det ofte er med Apple-produkter, finnes det selvsagt et tilbehør som tar seg av det.

Kamera-armbånd

Det nye Apple Watch-armbåndet CMRA har nemlig kamera innebygd.

Faktisk har det to kameraer, et 2 megapiksel frontkamera for selfier og videosamtaler og et 8 megapiksel kamera som peker andre veien og som brukes til å ta bilder av alt du ser (eller spionerer på).

Begge skal ta bilder og video i HD-kvalitet.

Bak produktet står et selskap kalt Glide, som også har en app for å sende «live videomeldinger».

LETTERE Å TA BILDER AV BIKKJA: Eller var det kanskje ungen? Med kamera på smartklokka blir det i hvert fall lettere å snikfotografere. Det trenger ikke nødvendigvis å være en bra ting ... Foto: Glide
LETTERE Å TA BILDER AV BIKKJA: Eller var det kanskje ungen? Med kamera på smartklokka blir det i hvert fall lettere å snikfotografere. Det trenger ikke nødvendigvis å være en bra ting ... Foto: Glide Vis mer

Og når vi snakker om et armbånd med innebygd kamera, betyr det selvsagt at det er tykkere enn de vanlige Apple Watch-armbåndene. Det ser i det hele tatt litt klumpete ut.

Noen som husker Samsungs første Galaxy Gear-smartklokke?

Innebygd lagringsplass

For å ta et bilde skal det bare være å trykke på en knapp på siden av armbåndet - nedenfor det «bakre» kameraet. To trykk tar opp video. Du bytter mellom fremre og bakre kamera med et dobbelttrykk.

LADESTASJON: Folkene bak CMRA har også laget en ladestasjon som kan lade både armbåndet og klokka samtidig. Og den har innebygd batteripakke, slik at du kan lade på farten. Forhåndsbestiller du, følger den med gratis. Ellers koster den 60 dollar, nesten 500 kroner. Foto: Glide
LADESTASJON: Folkene bak CMRA har også laget en ladestasjon som kan lade både armbåndet og klokka samtidig. Og den har innebygd batteripakke, slik at du kan lade på farten. Forhåndsbestiller du, følger den med gratis. Ellers koster den 60 dollar, nesten 500 kroner. Foto: Glide Vis mer

Apple Watch fungerer som armbåndets søkervindu, men du skal også kunne bruke kameraene når smartklokka er tom for strøm, takket været at det har 8 gigabyte lagringsplass.

Det innebygde batteriet skal holde til 100 bilder, eller 30 minutter videopptak.

Med en egen CMRA-app kan du synkronisere bilder og videoer til iPhone-kamerarullen. Innholdet kan også deles rett på ulike sosiale medier.

For spesielt interesserte?

CMRA er kanskje noe overraskende ikke et folkefinansieringsprosjekt på Kickstarter, men det er kun på forhåndsbestillingsstadie.

Prisen starter på 149 dollar, cirka 1.200 kroner, hvis du er rask, men vil deretter øke til 199 dollar, drøye 1.600 kroner. Utsalgsprisen blir 249 dollar, nærmere 2.000 kroner.

Det er mye penger for en funksjon du likevel har på den allerede så dyre mobilen din, som hvis du har Apple Watch, vil være en iPhone. Med andre ord er dette definitivt noe for spesielt interesserte.

LES OGSÅ:
TEST: Apple Watch Series 2
15 ting du kan gjøre med Apple Watch
Slik kjøper du Apple Watch til minst halv pris

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!