Følg vårt Windows Phone-eksperiment

To av DinSides redaksjonsmedlemmer har fått seg en finsk "elskerinne" i en måned.

Vel, redaktørens skap er neppe forsikringsgodkjent, så dere får bare stole på oss når vi sier at vi lover å ikke røre telefonene den neste måneden. Foto: Gaute Beckett Holmslet
Vel, redaktørens skap er neppe forsikringsgodkjent, så dere får bare stole på oss når vi sier at vi lover å ikke røre telefonene den neste måneden. Foto: Gaute Beckett Holmslet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi begynner allerede til helgen. Undertegnede og Pål Joakim Olsen, henholdsvis iOS og Android-avhengige, skal se hvor grønt gresset er på den andre siden.

Vi har begge fått låne hver vår Lumia 925, Nokias toppmodell i skrivende stund. Den neste måneden, altså hele september, blir dette vår eneste telefon.

Vår iPhone 5 og Samsung Galaxy S III blir da gjemt bort, låst vekk og satt i karantene. Eller for å si det på en annen måte: Vi lover å ikke bruke dem.

Så hvordan skal dette gå? Vi vet jo fra før at en av våre kolleger har gitt opp hele Windows Phone.

Nytt økosystem

For oss blir dette en ny opplevelse. Pål Joakim har noe (begrenset) erfaring med Windows Phone, mens jeg kun har befølt en Lumia 920 på en fest en gang.

Vi er altså ganske grønne begge to.

Dette blir et eksperiment for å se hvor avhengig vi er av våre respektive økosystemer, samtidig som det kan bli en øyeåpner for Windows-plattformen.

Hvilke apper vil vi savne? Hvor lett er det å finne fram i innstillingene? Dette er bare noen spørsmål vi vil finne svarene på i løpet av perioden.

Vi trenger DIN hjelp

Til dette er vi avhengig av hjelp fra våre lesere. Det vil si, vi kunne sikkert funnet ut av dette selv, men det er mye hyggeligere å få litt kontakt med de som besøker DinSide.no jevnlig.

Derfor vil vi legge ut erfaringer, spørsmål og tanker rundt eksperimentet på diverse sosiale medier (se lenker i bunn av saken).

Vi håper dere som har en Windows Phone-mobil fra før vil bistå oss i dette prosjektet, men også dere utenfor Windows-boblen er velkommen til å delta i debatten.

Ideen til prosjektet fikk vi for øvrig fra en av våre lesere (takk, Espen), så her er dere involvert helt fra begynnelsen.

Felles hashtag på alle mediene er #WP8exp. Uten punktumet, selvfølgelig.

Følg oss på Google+
Følg oss på Facebook
Følg oss på Twitter