Følg med på hvor mye datatrafikk du bruker

Abonnement med begrenset data? Slik holder du øye med forbruket ditt.

Hvor mye datatrafikk bruker du, egentlig? Finn det ut før regningen kommer.
Hvor mye datatrafikk bruker du, egentlig? Finn det ut før regningen kommer. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en verden der det selges stadig flere smarttelefoner har også teleselskapenes abonnementer blitt justert deretter. Mens det før var vanlig å betale pr megabyte, har de fleste abonnementer nå en viss kvote bakt inn i den månedlige avgiften, noe de fleste også trenger – all den tid man bruker Facebook, sjekker e-post, hører på Spotify etc. fra mobiltelefonen.

Les også: Denne appen kutter dataforbruket

Men – hvor lett er det egentlig å holde oversikt over hvor mye datatrafikk du har brukt og hvor mye du har igjen?

Selvsagt finnes det apps også for den slags.

image: Følg med på hvor mye datatrafikk du bruker


3G Watchdog Pro (Android, kr 17,50)
Følger med på all datatrafikk og oppdaterer seg så ofte du har lyst (f.eks. hvert 10. minutt). Du kan også angi hvor stor kvote du har på abonnementet slik at du vil få varselfarger relatert til forbruket ditt, og det følger også med widgets du kan legge direkte på hjemmeskjermen.

I tillegg kan du motta varsling når du f.eks. har brukt mer enn 80% av kvoten din innenfor en måned, slik at du kan være litt mer forsiktig de siste dagene. Det er også mulig å legge inn hvilken dato i måneden som skal være startpunkt – flere har brent seg på at de har brukt telefonen ekstra mye på slutten av en måned, for så å oppdage at faktureringsdatoen er den 15. hver måned. Pro-versjonen lar deg også se hvilke apps som har brukt hvor mye data, slik at du kjapt kan finne en syndebukk om du synes forbruket er unormalt høyt.

PS! Applikasjonen finnes også i en gratisutgave (3G Watchdog); da uten widgets og mulighet for å se forbruk pr app, samt noe begrensede visningsmuligheter.

image: Følg med på hvor mye datatrafikk du bruker


Call Meter 3G beta (Android, gratis)
Denne appen er i beta, men er en vesentlig oppgradert versjon fra sin forgjenger, Call Meter NG (Android Market, gratis). Her kan du følge med både på datatrafikk, samt SMS- og ringeforbruk, der du selv legger inn hvor mye som følger med i abonnementet ditt (f.eks. 300 gratis ringeminutter eller 200 SMS). I tillegg har du mulighet til å legge til oppstartspris, minuttpris over de som følger med etc.

Du får også med widgets du kan plassere på skrivebordet og kan bli varslet om du nærmer deg grensen innenfor en faktureringsperiode. Det skal sies at ikke alt er like intuitivt og elegant å sette opp, men appen virker å gjøre jobben sin godt deretter. Rapportene kan også være kjekke å bruke for å finne mobilabonnementet som passer deg best.

Finn billigste abonnement med DinSides mobilkalkulator

image: Følg med på hvor mye datatrafikk du bruker


My Data Manager (Android, kr 23)
Denne applikasjonen overvåker kun datatrafikk og gir deg visuelle fremstillinger av forbruket, også pr app. I tillegg skiller den mellom "vanlig" datatrafikk og roaming-trafikk (altså der du bruker en annen operatør enn din egen, f.eks. når du er i utlandet).

Den finnes også i en gratisversjon der den foreløpig eneste forskjellen er annonser, så hvis du har lyst til å prøve gratis først: My Data Manager Free (Android Market, gratis)

Hva med iPhone?

I iOS er det ikke like liberalt med tanke på hva utviklere får tilgang til. Du kan sjekke forbruket via innstillinger=>generelt=>bruk, men da kun hva du har brukt siden forrige nullstilling, slik at du selv må nullstille telleren hver måned.

Det finnes apps som automatiserer noe av dette, men de fungerer ikke helt som sine Android-søsken, og mange av dem får dårlige tilbakemeldinger fordi de er upresise.

Enkelte operatører (f.eks. Telenor og Netcom) har egne apps som lar deg sjekke forbruket ditt, og også tidligere omtalte Onavo kan gi deg månedlig statistikk på hvor mye datatrafikk du har brukt, fordi den gjør slik at all datatrafikk rutes innom deres servere.

(Telenor har for øvrig også en Android-applikasjon.)

Trehshold for iOS
Trehshold for iOS Vis mer


Andre apps som kan nevnes (men som får varierende kritikker) er:
Data Counter (App Store, kr 14)
Trehshold (App Store, kr 28)
My data usage pro (App Store, kr 7)

Symbian

Også på Symbian finnes det slike programmer – her er noen:

DataWatch (Ovi Store, gratis)
Internet Tracker (Ovi Store, kr 30)
SPB Wireless Monitor (Ovi Store, kr 90 - finnes også i en gratis prøveversjon)

Har du erfaring med lignende applikasjoner? Da hører vi mer enn gjerne fra deg i kommentarfeltet under artikkelen.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!