Flow – en helt annerledes hjemskjerm

Gir deg oppdateringer fra sosiale medier, varsler og nyheter på hjemskjermen.

<strong>ANNERLEDES:</strong> Lei av at det bare er ikoner på hjemskjermen? I så fall kan Flow Home være en god erstatning. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
ANNERLEDES: Lei av at det bare er ikoner på hjemskjermen? I så fall kan Flow Home være en god erstatning. Foto: PÅL JOAKIM OLSENVis mer

Selv om de mobile operativsystemene blir stadig mer avanserte, har lite forandret seg på hjemskjermen.

Der har de fleste stort sett en matrise med app-ikoner; gjerne fordelt over flere skjermbilder der man sveiper frem og tilbake for å finne frem til riktig app.

Skaperne bak Flow har tenkt ganske annerledes, der hjemskjermen i større grad brukes til å gi deg informasjon fra ulike apper.

Om du ikke visste det fra før, er hjemskjermen på Android en app på lik linje med alle andre, der du heller kan bruke en annen hjemskjerm-app (en såkalt «launcher») enn den produsenten av telefonen din har laget.

LES MER: Android-launchere

Minner om Windows Phone

Utseendemessig kan Flow-hjemskjermen minne om den vi finner på Windows-telefoner, med kort som ligger etter hverandre nedover på skjermen.

Her er imidlertid ideen at kortene byr på innhold fra diverse tjenester. Flow støtter i skrivende stund Twitter, Instagram, Tumblr, Reddit og Feedly. Tidligere var også Facebook-støttet, men den biten er nå tatt bort fordi Facebook har fjernet de nødvendige funksjonene.

SØK: Ved å sveipe fra høyre, får du opp alle apper, som også kan søkes i.
SØK: Ved å sveipe fra høyre, får du opp alle apper, som også kan søkes i. Vis mer


I tillegg kan du gi Flow tilgang til varslene på telefonen, slik at disse også dukker opp som egne kort på hjemskjermen. Den kan du for øvrig skrolle nedover så langt du vil, og du kan også putte moduler (widgets) på toppen som blir synlig når du trykker på profilbildet ditt.

LES OGSÅ: Fem fine SMS-apper for Android

Kjekk startknapp

Nede i hjørnet finner du en knapp som gir deg rask tilgang til de mest brukte appene dine, der du står fritt til å stokke om på ikonene. Ved å skyve fingeren opp fra denne knappen, kan du også filtrere hvilke tjenester det skal plukkes innhold fra.

Et sveip fra høyre gir deg et rutenett med alle appene du har installert, hvorpå du også kan søke deg frem til riktig app. Holder du fingeren nede på en app, legges den til i hurtigmenyen omtalt over.

Fortsatt i beta

Tjenesten er fortsatt i betaversjon, og for å bruke den er du nødt til å følge @flowhomeapp på Twitter.

Forhåpentligvis vil støtte for Facebook komme tilbake igjen, samt at flere tjenester blir støttet etter hvert.

Flow Home (beta) for Android (Play Butikk, gratis)

LES OGSÅ: «Now on tap» er Googles nye superfunksjon