floAt's Mobile Agent v2.0

Her om dagen omtalte vi programmet MyPhoneExplorer, og etter tips fra leserene har vi nå sjekket ut en verdig konkurrent!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skal vi tro debatten knyttet til mandagens artikkel om programmet MyPhoneExplorer var det et kjærkomment program for mange - programmet lar deg koble din Sony Ericsson-telefon til PCen og gjøre ting som å sende meldinger, synkronisere kalenderen med Outlook, slå opp ukjente telefonnumre og mer til.

I debatten var det også opptil flere som nevnte programmet floAt's mobile agent (FMA), og det var derfor en naturlig sak å følge opp videre fra vår side. Nå har vi også prøvd FMA, som også vil være en kjærkommen bonus for Sony Ericsson-eiere (etter planen skal det støtte flere merker i fremtiden). I hvert fall hvis du har en telefon som fungerer 100% med programmet.

Vi har testet både v2.1 beta 4 og v2.0, men ingen av versjonene fungerte spesielt stabilt med vår testtelefon, en K800i. Faktisk var det slik at noe fungerte på 2.1 beta, men ikke på 2.0, mens andre ting fungerte på 2.0 men ikke på 2.1. Artikkelen er derfor basert både på reell bruk og antakelser/informasjon fra de som har laget programmet.

image: floAt's Mobile Agent v2.0


Mye likt

FMA byr på mye av den samme funksjonaliteten som MyPhoneExplorer, men vårt hovedinntrykk er at dette er gjort litt mer elegant i FMA. For det første er det meste av informasjon samlet på én side der du finner snarveier til det meste av funksjoner, i tillegg til at du kan klikke på ulike menyvalg på venstremenyen.

image: floAt's Mobile Agent v2.0


Som med MyPhoneExplorer kan du bruke FMA til å sende SMS fra PCen og lese/organisere SMS du har lagret på telefonen. Du får også opp et popupvindu (dersom du ønsker det) når du mottar en melding, eller så kan du nøye deg med et ballongtips i systemstatusfeltet med beskjed om at du har mottatt en ny melding. I tillegg har du mulighet til å opprette regler som flytter innkomne SMS-er i riktige mapper. En kjekk funksjon er også muligheten til å legge til de du sender flest meldinger til på en egen favorittknapp, som gjør det raskt å sende meldinger til dem.

Kontaktlista kan også redigeres langt mer effektivt enn det du gjør det på telefonen, og du kan legge inn bilder til hver person slik at det dukker opp bilde når noen ringer eller sender deg melding. Du kan også få en oversikt over alle innkomne og utkomne samtaler, pluss de du ikke rakk å svare. FMA har dog ingen mulighet til et kjapt oppslag på numre du ikke kjenner slik MyPhoneExplorer har.

Filer kan også lastes opp til telefonen og ned til PCen, og du kan redigere profilene du har lagret på telefonen. Kalender kan synkroniseres med Outlook, men dette klarte vi bare i 2.1 beta og ikke i 2.0. I tillegg kan du stille inn alarmer på telefonen, men det fikk vi heller ikke til med vår K800i.

Ekstra funksjonalitet

Ganske lik funksjonaliet så langt, med andre ord, men FMA har noen styrker som MyPhoneExplorer ikke har. Den viktigste er at programmet har støtte for egenkomponerte script, og med dem kan du få til mye rart. Blant annet kan du med det medfølgende scriptet styre en del programmer i Windows med mobiltelefonen - det være seg Powerpoint, PowerDVD eller Windows Media Player, og med scriptet Mouse++ (som også følger med) kan du styre muspekeren med styrespaken til mobiltelefonen.

image: floAt's Mobile Agent v2.0


Enkelte vil også sette pris på "proximity"-funksjonen. Dersom har koblet PC og mobiltelefon sammen via Bluetooth kan du nemlig sette opp programmet til å låse PCen når kontakten brytes (altså når du tar med deg telefonen langt nok unna PCen), og låse den opp igjen når du har kontakt.

Din favoritt?

Hvilket program foretrekker du? (Avsluttet)
MyPhoneExplorer(66%) 250
floAt's Mobile Agent(34%) 126
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Som en slags oppsummering vil vi derfor si at dersom FMA hadde fungert 100% stabilt, ville vi i utgangspunktet ha foretrukket dette programmet. Til den tid kommer faller i hvert fall undertegnende tilbake på MyPhoneExplorer.

Når det er sagt - siden begge programmene er gratis er det bare å prøve dem begge selv og finne hvilket program du liker best. Legg gjerne igjen din stemme i avstemningsboksen til høyre dersom du har prøvd begge programmene og har en favoritt.

floAt's Mobil agent lastes ned herfra.


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!