Flipboard har lenge vært tilgjengelig kun for iPad, men er nå også tilgjengelig på iPhone.
Flipboard har lenge vært tilgjengelig kun for iPad, men er nå også tilgjengelig på iPhone.Vis mer

Flipboard og Zite nå til iPhone

To av våre iPad-favoritter tilgjengelig i mindre formfaktor.

En av tingene vi setter aller mest pris på ved iPad, er de mange appene for skreddersydde nyheter.

Tidligere i høst tok vi en titt på fem av de beste, og mens noen av dem allerede er tilgjengelig for mobiltelefon, var våre noen av våre favoritter kun tilgjengelig for det store brettet.

Les mer: Personlige nyheter på iPad

Den siste uka har imidlertid både Zite og Flipboard kommet i versjoner for iPhone og iPod Touch. Vi skal medgi at opplevelsen er bedre på en stor skjerm, men mobilutgavene er allikevel nyttige for å få et overblikk over hva som rører seg av nyheter eller bare slå ihjel tid med interessant stoff.

Flipboard

Flipboard ser utvilsom penest ut, noe den også gjør på iPad. Dette er en app som tilrettelegger nyhetene på ordentlig magasinvis, der en animasjon fremstiller innholdet som om det var i et fysisk blad.

Flipboard og Zite nå til iPhone


Du kan både se innholdet som postet fra dine forbindelser på f.eks. Facebook, Twitter, Instagram, Flickr, Tumblr etc, eller abonnere på ulike "kanaler". Eksempler er teknologi, film, sport eller på rene nettsteder som Engadget eller Lonely Planet. Hver av disse kanalene havner som et eget valg på hovedskjermen, der du blar igjennom sakene én og en.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flipboard støtter også "les senere"-tjenester som Read it Later og Instapaper, og det er også mulig å dele lenker på Twitter eller oppdatere Facebook-statusen.

Zite

Der Flipboard scorer på design, scorer Zite på "intelligens". Dette er nemlig en app som blir bedre over tid, fordi den etter hvert finner ut hva slags innhold du liker best å lese om.

Flipboard og Zite nå til iPhone


Du begynner med å velge temaer du er interessert i, enten fra lista som følger med eller ved å angi egne emner. Etter hvert som du leser nyheter kan du gi dem tomler opp eller ned, og så tilpasses nyhetene bedre etter hvert. For enda bedre tilpasning, kan du også koble til Twitter eller Google Reader-kontoen din.

Zite har også formidable delingsmuligheter, der du kan sende URL-er enten via epost, til Evernote, poste på Facebook, lese senere med Instapaper etc. Smart er det også at dine tre mest brukte tjenester her havner som snarveier.

Begge apps er gratis i App Store og kan lastes ned fra følgende lenker:
Flipboard (App Store, gratis)
Zite (App Store, gratis)