Flere detaljer om ny Palm

Her er det vi vet om den nye modellen til Palm, som forhåpentligvis skal markere en ny epoke for lommePC-produsenten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For noen uker siden dukket det opp et bilde av en påstått ny Palm-modell, som interessant nok har kodenavnet Oslo. Den nye modellen har et design som helt klart skiller seg fra tidligere Palm-maskiner: Blant annet må du mest sannsynlig skyve en del av PDAen ut for å få tilgang til graffiti-området, og dessuten har Oslo fått en slags joystick for navigering mellom menyene.

Flere nyheter

Oslo skal være Palms nestegenerasjonsprodukt, og benytte seg av Palm OS 5. Den skal ha en fargeskjerm med 320x320-oppløsning, noe som skal gjøre multimedia-applikasjoner mer praktisk å bruke.

Den nye PDAen skal bruke en prosessor fra Texas Instruments, med hastighet på 175 MHz. Med andre ord bør vi få merkbart bedre ytelse.

Oslo-modellen skal også ha innebygd støtte for Bluetooth. I følge ryktene skal alle Palm-modellene fremover ha Bluetooth, ikke bare de dyreste, og Oslo er i så fall den første.

Det mest interessante er den nevnte muligheten for å skjule graffiti-området, som brukes til å skrive inn tekst. Dermed blir Oslo kortere og mer kompakt, og kan betjenes via den innebygde joysticken. Vi synes det virker som en praktisk løsning, og gleder oss til å få prøvd det.

Oslo skal også ha innebygd høyttaler og mulighet til å spille digital musikk. Det skal også være mulig å ta opp lyd.

Minnestørrelsen er ikke kjent, men det er sannsynlig at Oslo blir utstyrt med mer enn 16 MB. I tillegg skal den ha SD/MMC-minnekort støtte.

Lanseringsdatoen for den nye modellen skal være en gang i september.

Alt dette er naturligvis ubekreftede rykter, og hvordan den endelige modellen blir vil tiden vise. Vi kommer i alle fall til å følge med.