Flere Android-nyheter fra Google

Viste frem Honeycomb og nytt Android Market.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På en pressekonferanse i kveld norsk tid, viste Google frem Honeycomb; den første Android-versjonen som er tilpasset nettbrett.

Demonstrasjonsmodellen som ble brukt, var Motorola Xoom, som vi tok en titt på da vi besøkte CES-messen i Las Vegas tidligere i år.

Google begynte først ved å vise hvordan hjemmeskjermen fungerer. Widgets har fått langt flere muligheter enn før, der du kan ha en widget for f.eks. epost og kalender og bla igjennom dem direkte fra hjemmeskjermen. I tillegg finnes det såkalte stack widgets som gjør at du kan lage en samling av bøker, YouTube-favoritter, meldinger, artikler etc.

På venstre side kan du også dra frem et panel som viser alle aktive applikasjoner, med et minatyrbilde slik at det blir lettere å finne veien tilbake.

image: Flere Android-nyheter fra Google


Varslingssystemet er også forbedret og minner veldig mye om Growl på Mac-plattformen, der varsler spretter opp nede i hjørnet og der du kan velge å la dem passere eller gjøre noe med dem.

image: Flere Android-nyheter fra Google


Forbedret ytelse

Det er lagt mye arbeid i å forbedre Android-plattformen når det gjelder ytelse, spesielt med tanke på 2D og 3D-ytelse. Demonstrasjonen vi fikk se viste at animasjoner etc. var svært raskt og lekkert utført, og 3D-spillene så også ut til å gå som smurt - i det hele tatt gav Honeycomb et svært godt inntrykk under demonstrasjonen; spesielt med tanke på hastighet.

image: Flere Android-nyheter fra Google


image: Flere Android-nyheter fra Google


image: Flere Android-nyheter fra Google


Honeycomb støtter også videosamtaler, og Google har jobbet hardt for å få til bildestabilisering i programvaren - ikke bare for at det skal være mer behagelig å se på, men også for å spare båndbredde når man prater sammen over mobilnettet, siden komprimering gjør at det overføres mindre data dersom bildet er stabilt.

CNN var også hentet inn for å vise sin nye applikasjon for Android, der det er mulig å lese saker, se CNN-sendingen direkte og mer til. I tillegg vil CNN lansere tjenesten iReport, som gir alle mulighet til å være reporter ved å ta bilder eller filme, slik at CNN kan velge å publisere dette direkte i sin applikasjon. Det kan vise seg å være et svært godt trekk fra CNN, som potensielt kan få millioner av reportere verden over uten å betale for det.

image: Flere Android-nyheter fra GoogleAndroid Market på web

Android Market blir også oppgradert. Den største nyheten er lanseringen av Android Market Webstore. Det gjør at du kan bla igjennom hele Android Market i nettleseren på datamaskinen din, klikke på installér og så lastes applikasjonen ned på Android-enheten din, altså en slags "offisiell" utgave av Appbrain. Dersom applikasjonen koster penger, består kjøpsprosessen også kun av et par klikk og kan gjøres i nettleseren.

Elegant er det også at du kan velge hvilken Android-enhet du skal installere programmet til (dersom du eier flere), og det er også mulig å installere en applikasjon på flere enheter samtidig. Prispolitikken blir også endret, slik at selgere kan velge hvor mye de vil ta for en applikasjon i ulike valutaer (pr nå blir de automatisk regnet om, som ofte gir litt rare priser her til lands). I tillegg vil Android Market støtte kjøp innenfor en applikasjon, slik at man i et spill kan kjøpe nye brett etc. (på samme måte som i iOS).

Webversjonen av nettbutikken er lansert i dag på http://market.android.com, men i skrivende stund (onsdag klokka 20) er det fortsatt ikke mulig å logge seg inn. Uansett skal dette, når det åpner, fungere helt fint uten at du trenger å foreta deg noe mer, hvis vi skjønte rett.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!