Flere Android-nyheter fra Google

Viste frem Honeycomb og nytt Android Market.

Flere Android-nyheter fra Google
Publisert
Sist oppdatert

På en pressekonferanse i kveld norsk tid, viste Google frem Honeycomb; den første Android-versjonen som er tilpasset nettbrett.

Demonstrasjonsmodellen som ble brukt, var Motorola Xoom, som vi tok en titt på da vi besøkte CES-messen i Las Vegas tidligere i år.

Google begynte først ved å vise hvordan hjemmeskjermen fungerer. Widgets har fått langt flere muligheter enn før, der du kan ha en widget for f.eks. epost og kalender og bla igjennom dem direkte fra hjemmeskjermen. I tillegg finnes det såkalte stack widgets som gjør at du kan lage en samling av bøker, YouTube-favoritter, meldinger, artikler etc.

På venstre side kan du også dra frem et panel som viser alle aktive applikasjoner, med et minatyrbilde slik at det blir lettere å finne veien tilbake.

Flere Android-nyheter fra Google


Varslingssystemet er også forbedret og minner veldig mye om Growl på Mac-plattformen, der varsler spretter opp nede i hjørnet og der du kan velge å la dem passere eller gjøre noe med dem.

Flere Android-nyheter fra Google


Forbedret ytelse

Det er lagt mye arbeid i å forbedre Android-plattformen når det gjelder ytelse, spesielt med tanke på 2D og 3D-ytelse. Demonstrasjonen vi fikk se viste at animasjoner etc. var svært raskt og lekkert utført, og 3D-spillene så også ut til å gå som smurt - i det hele tatt gav Honeycomb et svært godt inntrykk under demonstrasjonen; spesielt med tanke på hastighet.

Flere Android-nyheter fra Google


Flere Android-nyheter fra Google


Flere Android-nyheter fra Google


Honeycomb støtter også videosamtaler, og Google har jobbet hardt for å få til bildestabilisering i programvaren - ikke bare for at det skal være mer behagelig å se på, men også for å spare båndbredde når man prater sammen over mobilnettet, siden komprimering gjør at det overføres mindre data dersom bildet er stabilt.

CNN var også hentet inn for å vise sin nye applikasjon for Android, der det er mulig å lese saker, se CNN-sendingen direkte og mer til. I tillegg vil CNN lansere tjenesten iReport, som gir alle mulighet til å være reporter ved å ta bilder eller filme, slik at CNN kan velge å publisere dette direkte i sin applikasjon. Det kan vise seg å være et svært godt trekk fra CNN, som potensielt kan få millioner av reportere verden over uten å betale for det.

Flere Android-nyheter fra GoogleAndroid Market på web

Android Market blir også oppgradert. Den største nyheten er lanseringen av Android Market Webstore. Det gjør at du kan bla igjennom hele Android Market i nettleseren på datamaskinen din, klikke på installér og så lastes applikasjonen ned på Android-enheten din, altså en slags "offisiell" utgave av Appbrain. Dersom applikasjonen koster penger, består kjøpsprosessen også kun av et par klikk og kan gjøres i nettleseren.

Elegant er det også at du kan velge hvilken Android-enhet du skal installere programmet til (dersom du eier flere), og det er også mulig å installere en applikasjon på flere enheter samtidig. Prispolitikken blir også endret, slik at selgere kan velge hvor mye de vil ta for en applikasjon i ulike valutaer (pr nå blir de automatisk regnet om, som ofte gir litt rare priser her til lands). I tillegg vil Android Market støtte kjøp innenfor en applikasjon, slik at man i et spill kan kjøpe nye brett etc. (på samme måte som i iOS).

Webversjonen av nettbutikken er lansert i dag på http://market.android.com, men i skrivende stund (onsdag klokka 20) er det fortsatt ikke mulig å logge seg inn. Uansett skal dette, når det åpner, fungere helt fint uten at du trenger å foreta deg noe mer, hvis vi skjønte rett.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer