Flash for håndholdt PC

Synes du at håndholdte PCer og andre typer personlige digitale assistenter bare er grå og kjedelige? Nå har Macromedia gitt deg noe å tygge på med sin lansering av en Flash-avspiller for disse nye, kjekke assistentene.

Macromedias Flash plug-in til nettlesere er en av de store vinnerne på nettet når det gjelder å formidle sprudlende og fargerike presentasjoner, animasjonsfilmer og interaktive nettsider, for å nevne noe av det Flash brukes til.

Ifølge Macromedia har hele 96 prosent av alle datamaskiner med Internett-tilgang installert Flash-avspilleren, som for øvrig er helt gratis å laste ned.

Flash for håndholdt PC
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Nå tar selskapet et skritt videre mot det spirende markedet med trådløst Internett, håndholdte PCer og personlige digitale assistenter (PDA). I første omgang har Macromedia utviklet støtte for tre håndholdte PCer: Casio Cassiopeia, Compaq iPaq og Hewlett Packard Jormada. Disse tre har det til felles at de bruker en Windows-adapsjon for håndholdte PCer, som blant annet inkluderer Internet Explorer.

Fordi Flash-avspilleren integreres i Internet Explorer blir programmet en forutsetning for å dra nytte av Macromedias nye framstøt. Macromedia har foreløpig ikke avslørt noen planer for en eventuell satsning for PalmOS.

Underholdning og forretninger

Mye av det Flash-innholdet på Internett er i dag ren underholdning i form av animasjonsfilmer, men Flash er også et yndet virkemiddel for kommersielle nettsteder som vil sprite opp sidene sine med frekk funksjonalitet. Flash-teknologien er suveren fordi den overføringen av kompliserte animasjoner og nettsider krever minimalt med båndbredde. Komprimeringsteknologien som ligger i bunn er svært avansert.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utviklerne som sultent har kastet seg over de nye mulighetene som nå byr seg, ser for seg underholdning over trådløst Internett lenge før UMTS kommer i gang. Samtidig kan slikt flash-innhold lagres i den håndholdte PCen slik at du slipper å knytte deg til nettet for å se tegnefilm, spille spill eller lese avanserte konfigurasjonsmanualer produsert med Flash.

Cisco Systems, som produserer det som tenkes kan av nettverksutstyr, er blant dem som ser et stort potensiale for Flash på håndholdte PCer. Fordelen ligger i at teknikere kan ha med seg animerte manualer, tekniske data og serviceinstrukser mens de holder på i serverrommet med kranglete utstyr, alt tilgjengelig ved noen trykk og pek.

Fungerer det i praksis?

DinSide lastet ned Flash-avspilleren og installerte den uten problemer på vår Compaq iPaq ved hjelp av seriellkabelen som plugges rett i en stasjonær PC. Deretter hentet vi ned et utvalg spill, musikkvideoer og animasjoner fra nettet og overførte dem til iPaqen.

Som du ser av bildene fungerer dette suverent, og undertegnede moret seg stort over en del av galskapen som florerte på skjermen.

Foreløpig har Flash-avspilleren for håndholdte PCer redusert funksjonalitet i forhold til originalen for PC og Mac. En fullt utviklet versjon slippes i løpet av våren og vil da støtte enda mer avanserte muligheter. Men vi legger til at vi ikke har noe å utsette på versjonen som er ute nå når det gjelder stabilitet.

Med introduksjonen av Flash for håndholdte PCer vil vi si at både underholdnings- og nytteverdien for disse hendige sakene øker betraktelig, og det blir spennende å se hva som vil komme av både nyttige og mindre nyttige applikasjoner framover. Har du en av de tre modellene fra Casio, Compaq eller HP, kan du laste ned Flash fra lenken under i dag og more deg like mye som oss.

Her kan du laste ned Macromedia Flash-avspillerfor håndholdte PCer.

Her finner du lenker til nettsteder med Flash-innhold for håndholdte PCer.