KOBLE DEG TIL: Er du på hytta, men skulle du hatt tilgang til en viktig fil eller program på PC-en hjemme? Her er redningen. Foto: PlaceIt
KOBLE DEG TIL: Er du på hytta, men skulle du hatt tilgang til en viktig fil eller program på PC-en hjemme? Her er redningen. Foto: PlaceItVis mer

Fjernstyr Windows fra iOS og Android

Microsoft slipper gratis verktøy for koble til PC-en uansett hvor du er.

I forbindelse med lanseringen av Windows 8.1 har Microsoft sluppet et nytt gratisverktøy for å fjernstyre PC-en fra både iOS og Android-mobiler.

Så lenge du har en internettforbindelse kan du koble deg til PC-en fra Remote Desktop-appen.

Verdt å merke seg er det at den ikke fungerer med Home-versjonen av Windows, kun Pro-versjonene, riktignok både Windows 7 og 8.

Les også: Prøv Windows 8.1 gratis

Slik funker den

Ifølge The Verge vil ikke appen automatisk finne PC-en din på nettverket, så du må taste inn IP-adressen manuelt.

I tillegg til at man får tilgang til filer og programmer, vil det også være mulig å streame video og lyd direkte til mobilen og nettbrettet. Det vil også være mulig å koble seg til en ekstern skjerm for å vise presentasjoner fra hjemme-PC-en på kontoret og vice versa.

Slik ser det ut med Remote Desktop på iPad.
Slik ser det ut med Remote Desktop på iPad. Vis mer


Brukeropplevelsen vil naturligvis være bedre på større nettbrett-skjermer enn små telefoner, men ifølge The Verge fungerer Modern UI-grensesnittet til Windows 8 ganske bra også på sistnevnte.

Det skal være mulig å navigere maskinen i standardoppløsning, og det finnes også et eget skjermtastatur som byr på knapper for å aktivere funksjonstasten, Shift, Ctrl, Alt, Tab og til og med Windows-tasten, skriver The Verge.

Last ned gratis

Du kan laste ned Remote Desktop for iOS og Android nå fra henholdsvis App Store og Google Play. Begge er gratis.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Av uvisse årsaker har ikke Microsoft sluppet en versjon for sitt eget mobile operativsystem - Windows Phone.

Det finnes flere andre apper som lar deg bruke telefonen til å styre en annen PC. To populære alternativer er Teamviewer og LogMeIn.