Firefox-mobil slaktes

Ikke noen lovende start for Android-utfordreren.

ZTE Open er den første mobilen som er basert på Firefox OS. Foto: ZTE
ZTE Open er den første mobilen som er basert på Firefox OS. Foto: ZTEVis mer

For snart et år siden kunne du lese om Firefox OS her på DinSide, mobiloperativsystemet som skulle utfordre iOS, Android og Windows Phone. I likhet med Android er Firefox OS basert på Linux og åpen kildekode.

Nå kommer omsider de første mobilene som benytter operativsystemet, og ikke uventet befinner de seg i den nedre del av skalaen, og ikke bare prismessig, viser det seg.

Les også: Nå kan du prøve Firefox OS

Strykkarakter

For ZTE Open, som er den første av en rekke annonserte Firefox-mobiler, oser av alt annet enn kvalitet, skal vi tro CNet.com og teknologibloggen Neowin.net, som har testet den.

Mobilen har en prislapp på 80 dollar i de markeder den er lasnert, og Neowin sammenligner den mot Nokia Lumia 520 som koster 20 dollar mer. Dessverre for ZTE vinner Nokia på nær sagt alle punkter.

Les også: DinSide tester alle de mest aktuelle smartmobilene

Nesten kun negativt

Blant ankepunktene nevnes elendig, lavoppløst skjerm, tykk utforming, dårlig berøringsfølsomhet, dårlig ytelse, og elendig fargegjengivele på bilder tatt med kameraet. Eller, som anmelderen skriver, her er det kompromisser på nær sagt alle plan.

Den eneste egenskapen som fremheves som positiv, er batteritiden. Den er bra, men det kan like gjerne skyldes at mobilen ikke akkurat innbyr til utstrakt bruk...

Både Sony, LG, Huawei og Alcatel har annonsert mobiler med Firefox OS. La oss håpe de serverer noe bedre enn det ZTE har maktet så langt. Det er uansett langt fra sikkert at ZTE Open noensinne finner veien til norske butikker.

Flere ferske mobilsaker på DinSide.no