Dårlig dekning? Fortvil ikke, med FireChat kan du sende meldinger til andre likevel. Foto: COLOURBOX/SKJERMBILDE
Dårlig dekning? Fortvil ikke, med FireChat kan du sende meldinger til andre likevel. Foto: COLOURBOX/SKJERMBILDE Vis mer

FireChat - meldinger uten nettilgang

Genial løsning når du ikke har dekning på mobilen.

Publisert
Sist oppdatert

Takket være smartmobilen er det mye enklere å kommunisere med andre enn før, men bare så lenge du har nettforbindelse. Men hvis nettet av ulike årsaker ikke funker, hva gjør du da?

FireChat er en ny iPhone-app som skal gjøre det mulig å chatte med andre selv uten nettilgang.

Oppdatert: Siden denne artikkelen ble skrevet har Firechat også kommet til Android.

Midt i blinken når du er på en festival, konsert eller fotballkamp hvor mobilnettet som regel er overbelastet, men du bare er nødt til å få sendt en melding til kompisen som står i kø etter drikke og snacks.

Les også: Endelig en antisosial app

Bruker ny iOS 7-funksjon

FireChat fungerer ved hjelp av en relativt ukjent funksjon i iOS 7 kalt Multipeer Connectivity Framework, som gjør det mulig å kommunisere med andre over Bluetooth eller Wi-Fi uten nettforbindelse.

AirDrop, som gjør det mulig å sende bilder til andre iOS-brukere i nærheten, fungerer på samme måte.

Det spesielle med funksjonen er at kommunikasjon vil være mulig selv når brukerne er utenfor Bluetooth- og Wi-Fi-rekkevidde fra hverandre, ifølge Cult of Mac.

Dette fordi man vil kunne koble seg på en kjede med andre brukere, og få meldingene sine frem via dem.

- Det kalles for mesh networking, og Apple har gjort det mainstream i iOS 7. Det kommer til å forandre alt, skriver Cult of Mac.

Ifølge Cult of Mac skyldes det at funksjonene også vil utvide internettforbindelse til et sted hvor det ikke finnes, "for eksempel en kjelleren på et hotell, en hule eller landsbygda hvor mobilforbindelser ikke eksisterer".

Enn så lenge er det ikke så mange andre utviklere som har tatt i bruk teknologien, fordi "det ikke er så mange scenarioer hvor moderne teknologibrukere mangler internettilgang", skriver The Verge.

FireChat - meldinger uten nettilgang

Les også: Fem populære meldingsapper til mobilen

Helt anonymt

Et annet interessant aspekt med FireChat er at du ikke trenger å registrere deg for å bruke appen. Du bare starter den opp, og taster inn et ønsket visningsnavn.

Med andre ord kan du være helt anonym om du vil det.

I tillegg til å sende meldinger, vil du også kunne sende bilder. Og det vil ikke bare være mulig å gjøre det til én spesifikk person, men alle rundt deg.

Tanken er at løsningen skal kunne komme til nytte ved katastrofer, nødstilfeller eller andre situasjoner hvor folk er avhengige av å kunne kontakte andre. Rekkevidden på appen skal være på rundt ti meter, som altså forlenges dersom flere deltar i samtalen.

FireChat (App Store, gratis)
FireChat (Play butikk, gratis)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer