Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind PaulsenVis mer

Finn.no lanserer egen app

Norges mest populære rubrikktjeneste har endelig lansert sin etterlengtede iPhone- og iPad-app.

Selv om Finn.no er Norges desidert mest populære annonsetjeneste på nettet, har de utrolig nok manglet en dedikert app til mobiltelefoner eller nettbrett.

Alle sofasurferne som i sene nattetimer har vært på jakt etter et kupp, eller har villet selge sine egne gjenstander, har derfor måttet bruke de vanlige nettsidene eller en betaversjon av Finn.nos mobilsider. Det har ikke alltid vært like praktisk, og spesielt på nettbrett som iPad har det ofte vært litt tungvint å bla seg gjennom bildespesialene.

Den gode nyheten er derfor at Finn slapp sin første app for iPad og iPod Touch i går, og at den er gratis.

Les også: De merkeligste annonsene på Finn.no

Kun til iOS


Appen kan lastes ned fra iTunes her. Oss bekjent finnes det foreløpig ingen Android-versjon, men vi håper den ikke er langt unna.

Men hvorfor i all verden?

I og med at Finn.no har brukt så lang tid på å komme med en dedikert app, er vi imidlertid skuffet over hva du faktisk kan gjøre med den.

Her er begrensningene:

  • Appen gjelder kun Finn Torget. Med andre ord kan du glemme reise, for ikke å snakke om bil- og bolig-markedet.
  • Du kan kun legge ut nye annonser, eller følge med på statusen på de annonsene du selv har lagt ut. Appen gir deg altså ingen mulighet til å se på andres annonser, eller til å følge med på dine egne lagrede Finn-søk på Torget.

    Artikkelen fortsetter under annonsen

    Er du på jakt etter et priskupp på høyttalere eller hagemøbler må du gå ut av appen, og inn i nettleseren. Det er både tungvint og uelegant.

Appen er altså kun beregnet for deg som skal legge en ny gjenstand ut for salg på Finn torget, eller som skal følge med på annonser du har lagt ut tidligere.

For meg er disse begrensningene en stor nedtur, og vi håper at det raskt kommer oppdateringer eller nye apper som øker mulighetene. Enn så lenge er det altså fortsatt kun DnB NOR Eiendom som har et velfungerende boligsøk på mobil.

Slik virker den


Sett bort fra begrensningene overfor, ser imidlertid funksjonene som er tilgjengelige helt ok ut.

Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind Paulsen


Etter å ha lastet ned appen logger du ganske enkelt inn med ditt vanlige Finn.no brukernavn og passord. Du får da en oversikt over både dine aktive, og, i mitt tilfelle, inaktive annonser (se bildespesial over).

Skal du legge ut en ny annonse kan det meste gjøres via appen. Du får lastet opp annonsebilde, tittel, pris også videre, og prosessen er selvforklarende. Skal du gjøre forandringer på annonsen i etterkant går imidlertid ikke det. Appen gir deg kun mulighet til å legge til bilder, samt å stoppe annonsen. For andre forandringer må du altså inn på Finn.nos vanlige nettsider.

Betalingsalternativet må imidlertid nevnes. Skal du legge ut en annonse via appen er det kun mulig å betale via SMS. Det er praktisk og enkelt, bortsett fra deg som får mobilregningen dekket av arbeidsgiver. En revisor som finkjemmer firmaets mobilregninger vil kunne reagere på dette. Faller du i den kategorien bør du altså fortsatt legge ut annonsene via de vanlige nettsidene og betale med kort.

Som på www.finn.no, er det gratis å selge bøker, og gratis å legge inn «gis bort»-annonser. Andre annonser koster 35,- kroner.

Les også: Her er Norges beste boligsøk på mobil