<B>SLIK FINNER DU DEN:</B> Selv når du har mistet iPhone eller iPad i din egen stue kan denne tjenesten være nyttig, men Find My iPhone/Finn iPhone er enda mer nyttig hvis du mister mobilen eller padda på byen - eller hvis de blir stjålet.
SLIK FINNER DU DEN: Selv når du har mistet iPhone eller iPad i din egen stue kan denne tjenesten være nyttig, men Find My iPhone/Finn iPhone er enda mer nyttig hvis du mister mobilen eller padda på byen - eller hvis de blir stjålet.Vis mer

Finn iPhone er nå for alle

Fikk du med deg denne nyheten i siste oppdatering?

For mindre enn to uker siden fikk mange iPhone, iPod Touch og iPad-eiere nytt operativsystem. iOS 4.2 inneholdt en rekke nyheter, ikke minst for iPad-brukerne, men en av de minst omtalte kan vise seg å være en av de nyttigste - ihvertfall når uhellet først er ute.

Mister du iPaden eller din iPhone 4 eller 3GS uten at du legger merke til det, eller den blir stjålet (som gjerne også skjer uten at du merker det), ligger du i utgangspunktet dårlig an. Med iOS 4.2 kan du derimot gjøre noe med saken.

Nå for alle

Finn iPhone har tidligere vært tilgjengelig som en del av Apples MobileMe-tjeneste, men under forutsetning at du betaler for deg. Nå er den gratis og tilgjengelig for alle brukere med en iTunes-konto.

Når Finn iPhone er aktivert kan du bruke tjenesten til å sende en melding til, og/eller spille en varslingslyd på, den forsvunne iPaden eller iPhone, du kan fjernlåse den, eller du kan rett og slett fjernslette enheten slik at vedkommende som eventuelt har tilegnet seg dingsen ikke lenger kan se mailen din eller sjekke andre personlige opplysninger som ikke er for uvedkommende.

Tjenesten er relativt enkel å aktivere. Slik gjør du:

Enkel å sette opp

Hvis du ikke allerede har oppgradert til iOS 4.2 er det det første du må gjøre. Koble til iPhone eller iPad til iTunes, og du vil få beskjed om at ny programvare tilgjengelig. Følg instruksjonene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

DER ER DEN! Ved å logge deg på me.com eller ved å bruke en annen persons Finn iPhone-app kan du se hvor mobilen eller iPaden din befinner seg.

  • Når det er gjort går du til App Store og søker etter "Find my iPhone", eller du kan klikke på denne iTunes-lenka fra iPhone.

(Oppskriften fortsetter under skjermdumpene!)


  • Etter at "Finn iPhone" er installert (app-navnet oversettes automatisk til norsk) går du til "Innstillinger" og "Mail, kontakter, kalendere". Velg "Legg til konto", og deretter "mobileme"-symbolet.

  • Legg inn e-post-adressen du bruker når du logger deg på iTunes eller App Store, og samme passord.

  • De fleste kan hoppe over dette punktet, men hvis du får beskjed om at e-post-kontoen din ikke er verifisert, venter du på en bekreftelsespost fra Apple. Den sendes til kontoen du oppga i punktet over.

  • Gå til MobileMe-kontoen du akkurat har lagt til og skru på "Finn min iPhone". Velg "Tillat" for å bekrefte aktiveringen.

Nå kan du enten logge deg på sporingstjenesten via Finn iPhone-appen du allerede har installert, eller du kan logge deg på MobileMe-tjenesten på nett. Begge deler gir deg kartoversikt over hvor iPhone eller iPad er lokalisert, og deretter er det opp til deg hvordan du får enheten(e) tilbake.

MERK! Offisielt sett er det kun iPhone 4 som kan brukes til å aktivere denne tjenesten. Har du for eksempel en 3GS må du få hjelp fra noen som har iPhone 4 til å aktivere tjenesten for deg. Les mer om dette på Tipb.com.