Finn igjen Android-telefonen din

Google kommer endelig med sporingstjeneste til egne brukere.

Her er Googles nye sporingstjeneste for mobilen, Android Device Manager, som blir tilgjengelig på så godt som alle Android-enheter senere denne måneden.
Her er Googles nye sporingstjeneste for mobilen, Android Device Manager, som blir tilgjengelig på så godt som alle Android-enheter senere denne måneden. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om ikke lenge kommer Google med en ny tjeneste for Android-brukere som vil gjøre det mulig å spore opp en forsvunnet eller stjålet telefon.

Det melder selskapet på sine offisielle bloggsider.

Mistet telefonen? Slik finner du den

Navnet er Android Device Manager, og er et nettsted og en tilhørende applikasjon som vil la brukere:

 • Ringe til telefonen på maksimum lydnivå slik at man kan finne den selv om den står på lydløs.
 • Spore opp telefonen på et Google Maps-kart i sanntid.
 • Fjernslette alle dataene på telefonen dersom den har havnet i hendene på en tyv.
 • Det er enkelt og greit Googles svar på Apples Finn iPhone (Find my iPhone) eller Microsofts Finn mobilen (Find My Mobile).

  Googles sporingsfunksjon kommer til enheter som kjører Android 2.2 eller nyere senere denne måneden, og man vil måtte være logget inn på Google-kontoen for å dra nytte av den. Selve appen brukes til å spore og administrere enhetene.

  Les også: Slik tar politiet mobiltyvene

  Sent ute

  Det har tatt usedvanlig lang tid for Google å lansere sin egen sporingstjeneste for Android. Andre Android-mobilprodusenter har for lengst kommet dem i forkjøpet, deriblant Sony med sin My Xperia-tjeneste. I tillegg finnes det en rekke rekke tredjepartsapper som Wave Secure og Phone Locator.

  Den siste tiden har riktignok både Google, Apple og andre mobilprodusenter blitt presset av amerikanske myndigheter til å komme opp med nye funksjoner som gjør det vanskeligere for mobiltyver, skriver 9to5Mac.

  Apple har planer om å oppgradere tyverisikringen i iOS 7 med en ny funksjon kalt "Activation Lock", som vil gjøre en stjålet telefon helt ubrukelig dersom noen forsøker å aktivere mobilen på ny i etterkant av tyveriet.

  Les også: Slik sikrer du mobilen mot tyveri

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer